Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 29. 6. 2016.

| Politika

Rajković novi predsednik niške Skupštine

Autor:M. V, A. S. Izvor:Južne vesti
Rade Rajković

Sa 50 glasova "za" i 9 "protiv" novoizabrani odbornici su za predsednika Skupštine Grada Niša izabrali lidera Pokreta socijalista Radeta Rajkovića.

Glasanje je bilo tajno, pa se ne zna ko je tačno glasao za Rajkovićev izbor. sg-foto:-jv Skoro svi došli na prvo zasedanje; foto: JV

Ipak, prethodno su njegovu kandidaturu pored odbornika SNS, podržali i odbori SPS i SRS, jedan odbornik sa liste "Iskreno za Niš", jedan iz Ruske stranke i jedna odbornica sa liste DSS-Dveri.

Neposredno nakon izbora Rajković je za sekretara Skupštine predložio Ružicu Đorđević iz SNS, dosadašnja Zaštitnica prava pacijenata. Ona je izabrana sa 44 glasa "za" i 4 "uzdržana".

Tokom sednice je i odbornik "Dosta je bilo" Miloš Bošković podneo ostavku, jer će biti narodni poslanik.


Ko je Rade Rajković?

Rajković je rođen juna 1970. godine u Nišu.

Diplomirao je na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, a zvanje magistra mikrobioloških nauka stekao na državnom Univerzitetu "Sveti Kiril i Metodije" u Skoplju.

Tokom studija je, od 1996. do 1998. godine, bio predsednik provladinog Saveza studenata Niša, a jedno vreme i Saveza studenata Srbije.

Bio je direktor Studentskog kulturnog centra Niš od 1999. do 2005, a od tada do danas direktor Studentskog centra u Nišu.

Detaljniju Rajkovićevu biografiju možete pročitatu u rubrici "Ko je ko?" - ovde


Za razliku od zasedanja 6. juna koje je otkazano jer nije bilo kvoruma, ovoga puta su na početku sednici gotovo svi odbornici u sali - 58 od 61. 

U sali se nalaze i kandidat za gradonačelnika Darko Bulatović, a tu je i Miloš Banđur za koga se spekuliše da će biti njegov zamenik.

sednica-foto:-JV Najstariji i najmlađi odbornik predsedavaju parlamentom; foto: JVKako nije bilo proširenja dnevnog reda, novi gradonačelnik neće biti izglasan na ovoj sednici.

Podsetimo, konstitutivna sednica niške Skupštine zakazana je u “5 do 12”, jer je krajnji rok za izbor predsednika parlamenta i verifikovanje mandata 1. jul.

Sednica je prvobitno bila zakazana za 6. jun, ali nije održana jer na nju nisu došli odbornici SPS i SNS, pa nije bilo kvoruma. Kako je tada rekao nosilac liste SNS, oni se nisu pojavili jer još uvek nije bio postignut koalicioni dogovor.

Na izborima koji su održani u aprilu najviše mandata osvojila je Srpska napredna stranka 28, zatim SPS 8, koalicija oko DS 7, SRS 5, Dosta je bilo 5, DSS-Dveri 4, Moma Stojanović 3, Ruska stranka 1 odborničko mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bole

    12:31 // 30. 6. 2016.

    Biografija pokazuje kako neuspešan , večiti student političkom linijom postaje uspešan "menadžer",direktor, profesor, političar kojih Srbija ima na tonu. Navedite partije u kojima je bio. Ima ih i u Nišu dosta i svi su aktivni političari i na položajima , a mislim i da zajedno piju kafu (pr. I. Novaković, A. Mitić, R. Rajković, Z. Radovanović....)

    • mora da pitam redakciju

      19:00 // 30. 6. 2016.

      zasto mi ne objavljujete komentare kad pomenem izbornu kradju volje naroda 1996. god. kad pomenem tadasnje partijske (sps)gradske(sps) i studentske () funkcionere koji su je počinili i blagosiljali i branili i... i te gi pa

  • Cvetko 101

    00:17 // 30. 6. 2016.

    Bruka je izbor svakog pojedinacno a ovi sto se predstavljaju kao "novi" su u stvari "stari" pozadinci koji su aktivno ucestvovali u kadriranju i jahanju fotelja i do sada. Sa ovim ljudima lose nam se pise, ruke nece dugo da trljaju ni partijske botine. Savet je da se malo spustite do obinih gradjana, preskocite poslusnike, da vam kazu sta misle o vama.

  • niski

    18:36 // 29. 6. 2016.

    Bravo...Nis Nislijama...pravi covek

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: