Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:38, 21. 4. 2016.

| Politika

Politička prepucavanja u Vranju pred izbornu tišinu

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Skupstina-grada-Vranaj.jpg

Poslednje sate pre predizborne tišine obeležio je rat saopštenjima SNS i SPS u vezi sa slanjem poziva za glasanje.

Sve je počelo kada je iz gradskog odbora SNS stiglo saopštenje u kome kritikuju "poslednje pokušaje gradske vlasti da raznim oprobanim metodama i manipulacijama utiče i prekraja izbornu volju građana Vranja".

SNS je optužio gradsku vlast, koju predvodi SPS, da članovima SNS ne šalje pozive za glasanje.

Po ko zna koji put, rukovodstvo grada pokušava da nelegalnim i nelegitimnim političkim sredstvima obezvredi demokratski izborni proces. Neslanjem obaveštenja pokušavaju da glasače naše stranke zadrže kući izbornog dana – pišu naprednjaci.

Usledilo je večeras i saopštenje iz gradskog odbora SPS. Oni naprednjake optužuju da se bave "politikanstvom", tvrdeći da su sve sumnje u eventualne nepravilnosti mogli da prijave preko svojih predstavnika u Republičkoj izbornoj komisiji ili "Pošti Srbije". I RIK i u Pošta, zaključuje SPS, su pod kontrolom naprednjaka.

Ako gospoda iz SNS imaju primedbe i sumnjaju u pokušaje manipulacije izbornom voljom građana Vranja, mi im se u prozivkama pridružujemo, jer verujemo da oni najbolje znaju da prepoznaju oprobane metode manipulacije i prekrajanja izborne volje građana - kažu socijalisti.

Ubrzo se, reagujući na saopštenje SNS, saopštenjem za javnost oglasila i Gradska izborna komisija.

U svakoj jedinici lokalne samouprave formirana su radna tela za sprovođenje parlamentarnih izbora, koja isključivo rade po instrukcijama Republičke izborne komisije. Obaveštenja o datumu održavanja izbora i biračkom mestu na kojem glasač može ostvariti Ustavom zagarantovano pravo, uradio je RIK, a distribuciju obavlja PTT Srbija. To znači da Gradska uprava ni na koji način nije prekršila zakon – kaže se u saopštenju GIK –a.

Iz GIK su na kraju saopštenja naveli da "mole sve političke stranke da Gradsku upravu, Radno telo i Gradsku izbornu komisiju ne koriste za političko prepucavanje".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Deki

    00:42 // 22. 4. 2016.

    Prepucavanja pred izbornu tisinu ili pred izbornoj tisini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: