Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 2. 7. 2015.

| Politika

Popović: SNS na silu želi vlast u Pirotu

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
Popovic-otuzuje-SNS-da-silom-zeli-vlast.jpg
Popović optužuje SNS da silom želi da preuzme lokalnu vlast; foto: JV

Iako je prema presudi Prekršajnog suda predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić kriv za nenamensko trošenje budžetskih para, predsednik Skupštine Milan Popović to osporava, tvrdeći da SNS na silu želi da preuzme lokalnu vlast.

On je na konferenciji čiji je povod bio, kako je obrazloženo, "napad SNS-a“ na Vasića, rekao da će nadležni organi utvrditi kako je presuda dospela u javnost.

Laž je da je bilo nenamenskog trošenja para i da je predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić oštetio budžet – rekao je Popović.

Naveo je i da Povereništvo SNS-a "nije smelo da komentariše“ sudsku presudu Prekršajnog suda u Beloj Palanci.

Predsednik Vasić nema ni najmanju krivicu jer on izvršava odluke Skupštine i Opštinskog veća. Suština je da SNS pokušava na silu da preuzme vlast. Ne znaju ni kako, ali silom, ako je to moguće – dodao je Popović.

On ne negira presudu protiv prvog čoveka Pirota i pojašnjava jednu od najvećih stavki zbog koje je revizor podneo prijavu, a to je isplata poreza i doprinosa za zaposlene u Opštinskoj upravi za 2008. godinu.

Kako je naveo, Uredbom Vlade Srbije 2008. godine bilo je predviđeno da se iz jedne pozicije isplaćuju plate i doprinosi i sve opštine u Srbiji su je poštovale. Revizijom 2011. godine ustanovljeno je, dodao je Popović, da je "Uredba pogrešna i da sa te pozicije nije dozvoljena isplata zarada i doprinosa“.

Niko ne reaguje zašto se i dalje na isti način, na primer u Nišu, vrši takva isplata. Očigledno da ukoliko nismo nečije pristalice automatski smo neprijatelji. Ovo je loša poruka za grad - rekao je Popović.

I pomoćnik predsednika Opštine Vidojko Panajotović rekao je da nikakvog oštećenja budžeta nije bilo i da je samo, posle ukidanja jedne pozicije za isplatu zarada zaposlenima to urađeno sa druge pozicije. 2 Panajotovic i Popovic u odbrani Vasica Panajotović i Popović i pored presude tvrde da nije bilo nikakvog oštećenja budžeta

Konsultovali smo se sa kolegama iz drugih opština kako zaposlenima da nadoknadimo smanjenje plate od 30 odsto. Doneli smo odluku da sa pozicije „socijalna davanja“ isplatimo taj deo zarade koji je i planiran. Niko nije oštećen, ali je revizor podneo prekršajnu prijavu predsedniku Opštine zbog modela i načina isplate. Ni dinar više tada nije potrošen iz budžeta. Jedina smo opština u Srbiji koja ima pozitivno poslovanje - kazao je Panajotović.

Podsetimo, da vladajuću većinu u pirotskoj Skupštini sa 34 od 56 odbornika čine Koalicija za Pirot, SPS, SDS i pojedini samostalni odbornici, dok je u opoziciji SNS sa 22 odbornička mandata.


Odbornik kome je prećeno završio u bolnici

Na konferenciji je predsednik Skupštine Milan Popović rekao i da se odbornik Nove Srbije Zoran Aleksić kome je prećeno neposredno pre održavanja poslednje sednice Skupštine, nalazi u bolnici zbog pogoršnaog zdravstvenog stanja.

Iako nije precizirao da li je pretnja uzrok pogoršanog zdravstvenog stanja, Popović je osudio takvo ponašanje pojedinaca.

Videli smo na poslednjoj sednici Skupštine kada je prethodnog dana prećeno jednom odborniku koji podržava vladajuću većinu da ne dođe na sednicu i da se ona ne održi. To nije u redu. Taj odbornik se sada nalazi u bolnici. Zar se tako osvaja vlast? - pitao je Popović.

Panajotović je dodao da se politikom bavi već 30 godina i da ovakvih slučajeva do sada u Pirotu nije bilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    00:26 // 5. 7. 2015.

    Šta god izjavili i Popović i Panajotović, potpuno je jsano da se SNS pretvara u "plitičku aždaju" koja ne samo da želi vlast, nego (bukvalno) atakuje na ljude... Nije ni čudo, kada su svesni da nemaju kadar ni za seosku MZ. "Crni humor" je što sam i sam, glasao za njih, ali ovo što rade sa ljudima da bi ugurali svoje bahate nesposobnjakoviće, prelazi svaku meru.. Mislim da će se sami "ugruvati"!

  • Tolić

    15:16 // 3. 7. 2015.

    Ovim prepoštenim ljudima treba i moramo verovati da Vasić nije kriv. Zbog toga treba pokrenuti peticiju protiv ovakvih odluka pravosuđa i zahtevati da se Vasić obešteti za tih 50.000 dinara, naravno sa kamatom.

    • Poruka

      07:22 // 5. 7. 2015.

      Snažna poruka građanima da se kriminal itekako isplati.

  • Iva

    19:45 // 2. 7. 2015.

    Ništa novo. SNS-ovce upravo "krasi" bahatost, primitivizam i sila na svakom koraku. Teško ovom narodu sa takvom vlašću tj. sa SNS-om.

    • stolar Skansi

      23:04 // 2. 7. 2015.

      Socijalisti Panajotovicu i USR-ovcu Popovicu je potpuno normalno da se sa pozicije „socijalna davanja“ isplacuju nezakoniti dodaci na plate opstinske birokratije. Zemljo otvori se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: