Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 16. 5. 2016.

| Politika

Popović izabran za predsednika Skupštine grada Pirota

Autor:A. K. i M. M.Izvor:Južne vesti
490x370-Popovic.jpg
Popović se i u prethodnom sazivu nalazio na čelu pirotske Skupštine; foto: arhiva JV

Dosadašnji predsednik Skupštine Milan Popović iz Koalicije za Pirot ponovo je izabran na tu funkciju glasovima nove skupštinske većine koju, pored ove koalicije, čine još SPS i koalicija SDS-LDP. Usvojen i novi Statut kojim je Pirot i zvanično postao grad.

Popović je inače bio i jedini kandidat za tu funkciju na današnjoj sednici, a za njegov izbor glasao je 31 odbornik, dok opozicioni odbornici iz SNS (21) i Grupe građana Pirotska nova snaga (4) nisu glasali.

Takođe, odlukom većine, na mesto sekretara Skupštine ponovo je izabran dosadašnji sekretar Saša Jovanović.


Pirot i zvanično postao grad

Odbornici su na današnjoj konstitutivnoj sednici usvojili i novi Statut kojim je Pirot i zvanično postao grad.

Prema rečima Vladana Vasića, lidera Koalicije za Pirot, ostaje da se ova odluka i zvanično objavi u Službenom glasniku, kako bi Pirot i formalno postao grad.

Pored odbornika nove skupštinske većine, za promenu Statuta glasala su i dva odbornika opozicione Pirotske nove snage, dok naprednjaci nisu učestvovali ni u ovom glasanju.

Kako je istakao Milan Popović, predsednik Gradske skupštine, trenutno je najbitnije što je Pirot dobio statut grada, zbog čega se ovu sednicu svratava u istorijske.

Videćemo šta to znači za Pirot koji će u budućnosti predstavljati jedan administrativni centar. Znate da nije bilo problema oko formiranja većine, ali kada je u pitanju  glasanje za Statut, moram da napomenem da mi je žao što nisu i ostali odbornici glasali, jer su i oni sami propagirali tu ideju. Da li je to inat ili nešto drugo, videće se u budućnosti - kazao je Popović.

Kako nezvanično saznaju "Južne vesti“, naredna sednica na kojoj će biti izabran i prvi gradonačelnik Pirota i Gradsko veće, biće održana posle 20. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: