Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 8. 7. 2016.

| Politika

Poslednja sednica Perišićevog Veća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vece
Poslednje zasedanje Veća kojim je predsedavao Zoran Perišić; foto: JV

Većnici koje je postavio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, uz prisustvo njegovog zamenika Ljubivoja Slavkovića, danas su održali poslednju sednicu. Kako kažu, uradili su puno dobrih stvari, ali komunalni sektor i građevinski problemi ostaju neostvareni ciljevi.

Najponosniji su, kako kažu, na oživljavanje Aerodroma “Konstantin Veliki” i odlične tendere i ugovore sa prevoznicima koji obavljaju gradski prevoz, iako čitav postupak i dalje prati afera o nameštanju.

Dve avio-kompanije će uskoro redovno leteti iz Niša, a najavljuju i nove letove. Ipak, kako kaže Perišić, najviše raduje što za autobuske prevoznike gotovo nema subvencija.

Prvih pet meseci ove godine nismo dali nijedan dinar za subvencije. Ranije smo prosečno plaćali za subvencije 25 miiona dinara mesečno. Nakon novih ugovora, 2013. godine iznos za subvencije je bio 320 miliona, 190 miliona za prevoz i 130 za konduktere. U prošloj godini 60 miliona, u ovoj nema do sada i već beležimo suficit. Došli smo u situaciju da štedimo preko 300 miliona godišnje - kaže Perišić.

Kao uspehe naveo je i usvajanje planskih dokumenata za gradnju, ali i dolazak i najavu dolaska novih investitora.

Tu je i otvaranja “Stop šopa”, rešavanje problema u Domu zdravlja i u Hitnoj pomoći vidim kao uspehe, ali smatram da je i odnos Grada prema najranjivijim grupama znatno popravljen i da je iznos sredstava koji se za njih izdvaja povećan - rekao je Perišić.

Već ranije je govorio da su mu najteže pali i problemi radnika JKP “Gorica”, ali, kako kaže, i “građevinska mafija” koja će sada nakon njegovog odlaska možda moći, kako kaže, i više da radi.

O ovom problemu govorio je i njegov zamenik Ljubivoje Slavković, koji ga je nazvao “bermudskim trouglom”.

To su Zavod za urbanizam, Komisija za planove, Uprava za planiranje i izgradnju i građevinska inspekcija… Tu nismo uspeli da napravimo neki ozbiljniji red i to je sigurno koštalo Grad mnogo para i mislim da će to biti glavni zadatak za narednu vlast - rekao je Slavković.

Ipak, dodao je da je dolaskom Daragane Šilobad Petrović za glavnog gradskog urbanistu napravljen pomak u radu građevinskog sektora u Gradu.

Većnik Žarko Ranković (SPS) kaže da se radilo koliko se umelo i znalo i da je napravljen pomak u sektorima koje su većnici pojedinačno vodili.

Danas je Niš bezbedniji grad nego pre 4 godine, jer su usvojene Startegije bezbednosti i Strategije bezbednosti mladih. Raskrsnice su pokrivene kamerama, interventne jedinice su na terenu - kaže Ranković.

Podsetimo, Veće koje je vodio Perišić počelo je sa radom 12. jula 2012. godine i od tada do danas održalo je 191 sednicu. Činili su ga većnici: Miloš Banđur, Mihajlo Zdravković, Milan Pešić, Žarko Ranković i Srđan Vasković koji su tu od prvog dana. Branisalava Ranđelovića je u toku mandata zamenio Svetozar Aleksov, a Predraga Savića - Jovan Stojković.

Nenad Gašević je tokom mandata preminuo, dok se Srđan Aleksić naljutio na gradonačelnika Perišića, pa poslednjih godinu dana gotovo da nije učetsvovao u radu ovog tela. 

Od dosadašnjih većnika, svoje fotelje i u naredne 4 godine će najverovatnije sačuvati Zdravković i Aleksov. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • djuram

    09:20 // 9. 7. 2016.

    Perisicevi kadrovi na direktorskim mestima u gradu su bruka i sramota a narocito u zdravstvenim ustanovama i UO u istim.Juznim vestima zelim sve najbolje u radu jer su prava slobodna i nezavisna kuca.

  • petar

    07:05 // 9. 7. 2016.

    Perišiću, bio si kakav si bio na čelu Niša. Hvala ti prijatelju i ne mešaj se u sve oko Bulatovica i pusti čoveka da napravi svoj tim. U tvom timu je Guska bio kapiten, zato je tako kako je i dosta je!

  • Milivoj

    01:35 // 9. 7. 2016.

    Teško je bilo sarađivati sa Perišićem. Da nije možda malo sujetan?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: