Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 9. 6. 2015.

| Politika

Privremena uprava u Medveđi

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-Medvedja.jpg
Uskoro lokalni izbori u Medveđi; foto: arhiva JV

Vlada Srbije raspustila je u ponedeljak Skupštinu opštine Medveđa jer u zakonskom roku nije održana nijedna sednica. Za predsednika Privremenog organa Vlada imenovala doktora Nebojšu Arsića iz SNS-a.

Odluku Vlade o uvođenju Privremenog organa potvrdio je za Južne vesti i Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Zakonski rok za održavanje sednice lokalnog parlamenta je 90 dana, a u Medveđi nije bilo zasedanja zbog nesuglasica među političarima, ali i čestih "preletanja".

Nebojša Arsić, predsednik Privremenog organa, rekao je da će njegov zadatak biti da najpre stvori uslove za raspisivanje lokalnih izbora u zakonskom roku. 2 Arsović će do novih lokalnih izbora, Odlukom Vlade, voditi Opštinu

U međuvremenu ću sa svojim timom težiti da pomirim posvađane i da stvorim ekonomski stabilnu opštinu poželjnu za rad i život građana svih nacionalnosti i iz koje se više neće iseljavati ljudi, a koja bi bila uključena u program razvoja Republike Srbije - kazao je Arsić.

On će, odlukom Vlade, zameniti dosadašnjeg predsednika Dragišu Petrovića iz Grupe građana “Gornja Jablanica” koji je na to mesto izabran mesec dana nakon iznenadne smrti Slobodana Draškovića, dugogodišnjeg predsednika Medveđe i osnivača Grupe građana “Gornja Jablanica“.

Zasada nisu poznata imena preostala 4 člana Privremenog organa, a prema Zakonu o lokalnoj samoupravi oni bi trebalo da budu izabrani tako da predstavljaju odnos snaga u lokalnom parlamentu. 

Novoimenovani predsednik Privremenog organa u Medveđi Nebojša Arsić je po zanimanju specijalista interne medicine i magistar kardiologije. Član je Srpske napredne stranke koja je na lokalu do sada bila u opoziciji, dok su vlast činili Grupa građana “Gornja Jablanica” i Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    08:35 // 15. 6. 2015.

    Kardiolog na čelu opštine dobro mora da pregleda svačije srce, da zna da li ono kuca za Medvedju ili za onog u čijim je grudima. Ne pitam za nacionalnost kada je ovako nerazvijena sredina, već za rad.

  • R.Mustafa

    21:12 // 10. 6. 2015.

    Predsednik Privremenog organa je veoma jasan sto se obaveza njegovih i njegovog Tima tice a za pocetak to je najvaznije. Drugo, ako je na oca on ne moze biti drugaciji nego- SAMO DOBAR.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: