Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 12. 2. 2016.

| Politika

Projekte plaćene novcem građana SNS ubraja u svoje zasluge

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
sns-leskovac.jpg
Tvrde da je sve njihova zasluga, iako iz partijske kase nisu uloži ni dinar; foto: D.M.

Savet za zdravstvo leskovačkog SNS-a na konferenciji je postignute rezultate direktora Doma zdravlja i Opšte bolnice predstavio kao uspehe ove partije, iako je većina ulaganja plaćeno iz republičkog ili lokalnog budžeta, novcem samih građana.

Renoviranja ambulanti ili kupovina aparata za Opštu bolnicu predstavljeni su kao lični uspesi Srpske napredne stranke, iako nijedan dinar nije uložen iz kase ove stranke.

Pomoćnik gradonačelnika i član SNS-a Mina Cvetanović u “stranačke rezultate” pobrojala je adaptaciju i rekonstrukciju Doma zdravlja i gotovo svih zdravstvenih ambulanti u svim krajevima Leskovca.

U ovu svrhu uloženo je oko 19,2 miliona dinara. Zahvaljujući donacijama, nabavljen je dijagnostički monitor u vrednosti od 1,2 miliona dinara i kolor dopler vrednosti 3,6 miliona dinara - kazala je Cvetanovićeva.

Dodala je i da je za 3 godine u Domu zdravlja smanjen broj zaposlenih na 178, da je samo jedan doktor zaposlen na neodređeno i to u udaljenoj ambulanti, a da je na zarade ušteđeno 120 miliona dinara.

Cvetanovićeva se hvalila i da je dug Opšte bolnice prema dobavljačima prilikom preuzimanja dužnosti bio oko 130 miliona dinara i podsetila da su nakon godinu dana izmirene obaveze prema dobavljačima i da danas nema nikakvih dugovanja, nema neugovorenih radnika, a da je broj uposlenika manji od 1.257, koliko je Vlada dozvolila kao maksimalan broj zaposlenih.

U SNS-u su posebno ponosni na akciju koju lekari Saveta za zdravstvo sprovode dve godine unazad svake subote, a koja je dvostruko značajna. Važna je za sve mlade lekare koji na taj način ostvaruju kontakte sa pacijentima i stiču iskustvo, ali je značajna i za sve naše građane koji u okviru ovih akcija imaju priliku da prekontrolišu svoje zdravlje - rekla je Cvetanovićeva.


“Sve donirali prijatelji SNS-a”

Na pitanje novinara “Južnih vesti” zašto u stranačke akcije pripisuju i donacije građana i poslovanje Doma zdravlja i Opšte bolnice, direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević odgovorio je da su sve donacije koje su došle u Bolnicu dobijene na inicijativu gradonačelnika i članova Saveta za zdravstvo SNS-a.

Radi se o donacijama privrednika i građana ovog grada koji su prijatelji stranke, a ne o budžetskim sredstvima Grada Leskovca. Kao potpredsednik SNS-a i direktor Opšte bolnice sam pokazao način na koji mogu da organizujem rad Bolnice, a potpuno mi je nebitno da li će neko pomoći Bolnici zbog mene lično, zbog gradonačelnika, zbog stranke ili nekog svog ubeđenja. Važno mi je da to dođe u leskovačku bolnicu i da pacijenti osete boljitak - kazao je Dimitrijević.

Dodao je i da očekuje još jednu donatorsku konferenciju od strane leskovačkih privrednika.

Tu akciju vodi načelnik regiona i ona se odnosi na funkcionisanje bolnice u vanrednim situacijama u kojima je on komandant. Biće i akcija koje će da vodi gradonačelnik, biće akcija koje ćemo da vodimo i mi kao stranka, ali sve je to zbog boljitka pacijenata - najavio je Dimitrijević.


Ko plaća novinara “Južnih vesti”?

Iako se novinarske konferencije organizuju da bi se postavila i određena pitanja, burne reakcije naprednjaka i lekara usledile su upravo zbog ovih pitanja novinara “Južnih vesti”, a najburnije je reagovala doktorka Miroslava Dimitrijević, specijalista socijalne medicine.

Ovakav Vaš nastup, bez obzira što ste novinar, ne daje Vam nikakvo pravo. Mi Vas plaćamo da izveštavate - kazala je Dimitrijevićeva.

Na pitanje ko to plaća novinara “Južnih vesti”, ona je rekla da je to Televizija Lekovac.


Nisu članovi SNS-a, al’ su članovi

Konferenciji Saveta za zdravstvo SNS-a su prisustvovali i načelnici odeljenja i direktori Bolnice i Doma zdravlja za koje je rečeno da jesu članovi Saveta za zdravstvo, ali nisu članovi Srpske napredne stranke.

Potpredsednik SNS-a i direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je da je važno da se radi za dobrobit zdravstva u ovom gradu, kao i da puno lekara i načelnika pomaže u svemu, iako nisu članovi stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • paca 62

    19:36 // 12. 2. 2016.

    A dali smo nesto napravili u nasem gradu

  • Milos

    12:31 // 12. 2. 2016.

    Nazadnjaci svojataju sve i svasta, ne bi me cudilo da se u skole uvede lekcija o postanku sveta u kojoj Vucic igra glavnu ulogu! Kao u Severnoj Koreji!
    P.S. Doktore treba dovesti u red, jos kako, previse suruju sa komercijalistima farmaceutskih kuca koji im daju dobre bonuse ako preporuce njihov proizvod!

  • jelena

    11:07 // 12. 2. 2016.

    Prepisivači!!
    Bili u školi ostali i u životu!!
    NapreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: