Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 25. 6. 2012.

| Politika

Prokuplje: Lepojević predsednik opštine

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Skupština opštine Prokuplje

Vlast u naredne četiri godine u Prokuplju činiće DS, SPS, DSS i URS, dok će u opoziciji biti SNS i koalicija Pokret za jug- Nova Srbija.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine prokupačke opštine za predsednika opštine izabran je Boban Lepojević (DS), koji je za svog zamenika predložio Milana Arsovića (DS), dosadašnjeg predsednika opštine i devet članova Opštinskog veća.

Na istoj sednici za predsednika Skupštine Prokuplja izabran je Ljubiša Đurković (SPS), koji je i do sada bio na toj funkciji, a njegov zamenik postao je dr Dragan Dinić (URS), dosadašnji direktor prokupačke bolnice.

Tokom svog obraćanja odbornicima novi predsednik Prokuplja je istakao da će u prvom redu zadatak nove vlasti biti da završi započeto obdanište, sanira deponiju, izgradi zatvoreni bazen i uposli ljude.

- U „Leoniju“ je u toku završetak nove proizvodne hale, pa će se uposliti još više stotina građana Prokuplja, a zajedno sa opštinom Žitorađa potpisali smo sporazum o dolasku „Iguane“ u Vlahovo, tako da se i tu očekuju nova radna mesta za naše građane - naglasio je Lepojević.

On je dodao da će se dosta pažnje posvetiti i realizaciji projekta bescarinske zone u Prokuplju.

Na samom početku sednice došlo do problema jer je najstariji odbornik Slobodan Mitić, koji je vodio sednicu, u istom momentu kao dopunu dnevnog reda najavio izbor administrativne komisije. To je naišlo na negodovanje SNS i PZJ- NS, koji su tvrdili da po Statutu ne može u istom momentu da se najavljuje nova komisija i da se biraju njeni članovi.

Na kraju, posle sat i po, odlučeno je da se na ovoj sednici samo ide već unapred planiranim dnevnim redom i da se ne ubacuju dopune.

Tvrdeći da su izbori pokradeni, 12 odbornika SNS je napustilo sednicu i nisu učestvovali u izboru predsednika prokupačke opštine.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djoka

    01:17 // 29. 7. 2012.

    Sto pre SNS da formira vlast sa SPS-om i ove zlotvore oterati na robiju.Pogledajte sta se radi u centru grada gde od tehno muzike svako vece do 5 h ne mogu ljudi da spavaju.Pa dal je taj Zugic ili Riki toliko mocan,ima li vlasti,policije...kakva je ovo sprdnja od grada????!!!??Ko bude doveo u red takve kao sto su ova dvojica imace moju podrsku konstantno.A na Slepija,Mrdju i ostalu gradsku boraniju ne kuca mi se...odvratni su.

  • Bane

    15:02 // 28. 6. 2012.

    Mozda bude sve u redu.Nikad se nezna.

  • nesa

    10:31 // 27. 6. 2012.

    Nisam siguran da iko od njih sme da ide i na odmor a kamo li na more. Ova garnitura ne može da traje ni 10 dana. Pouzdano znam da se sve menja kada se gore dogovori Vlada. Tad da vidim ove žute gde će da beže.
    P.S.
    Hvataj te ih na vreme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: