Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 25. 7. 2014.

| Politika

Protest u Nišu zbog prodaje vojvođanskog zemljišta

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
oranica.jpg
Iz Pokreta ukazuju na prodaju zemljišta ispod tržišne cene (foto: ravnica.info)

Zbog prodaje i davanja u zakup vojvođanskog zemljišta arapskoj firmi "Al Ravafed" po ceni "nižoj od tržišne", Pokret "Dosta je bilo" 25. i 26. jula od 18 do 22 sata organizuje protest u Nišu.

Iz ovog pokreta pozivaju građane da se okupe na uglu Obrenovićeve i Ulice Svetozara Markovića.

Kako piše u pozivu na ovaj protest, Vlada je odlučila da 3.700 hektara poljoprivrednog zemljišta u Bačkoj, sa 7 silosa, zgradama i skladištima koja su u vlasništvu 4 društvena poljoprivredna preduzeća, proda za 22 miliona evra.

Ovo je, kako ukazuju iz Pokreta, "daleko ispod tržišne cene".

- Samo objekti na ovoj zemlji, koji prema podacima iz ličnih karata svih preduzeća u restrukturiranju imaju tržišnu vrednost od 4,5 miliiona evra, biće prodati po ceni koja je 20 osto niža od procenjene, a cena zemljišta, koje inače do sad nije bila na prodaju i za koje bi jaka preduzeća u opštini Kula platila i do 10.000 evra po hektaru, iznosiće manje od 6.000 evra po hektaru - tvrde u Pokretu.

Oni dodaju i da će preko 2.000 hektara zemljišta, koje su domaći poljoprivrednici na javnom nadmetanju dobili u zakup za 400 evra po hektaru, biti izuzeto iz postupka sledeće javne licitacije i dato arapskim investitorima po ceni od 250 evra po hektaru. Kažu da firma “Al Ravafed” od Ministarstva odbrane treba da dobije još 3.800 hektara zemljišta, što, prema njihovim rečima, ukupno iznosi više od 10.000 hektara.

Protestu "Ne damo zemlju ispod žita" će u petak, 25. jula, od 19:30 do 22 sata prisustvovati potpredsednik Pokreta i predsednik Srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća Aleksandar Stevanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rajko

    13:57 // 25. 7. 2014.

    Nema razlike ovi na jugu prodadose Kosovo-parce Srbije, ovi na severu krcme na brzaka po istom receptu.I jedni i drugi prodaju drzavno zemljiste. Srbima ce preostati mnogo mesta ispod jedne sljive!!!

    • Zoran J

      23:40 // 25. 7. 2014.

      Uz pomoc Vucica i nazadnjaka ni taj dan nije predaleko.Da bi jadni,oprali svoju bio
      grafiju i radi fotelja su na sve spremni!

  • Novica

    12:55 // 25. 7. 2014.

    Neka se vrate na selo oni koji su preko stranaka dobili posao u gradu a sad im roditelji dizu poljoprivredne kredite kojim im kupuju stanove,rodjeni u gradu od njih ne mogu da se zaposle-nisu seljaci.

    • Boško

      14:53 // 25. 7. 2014.

      Odličan komentar!Ipak,pre ćemo mi na selo nego oni koji su od motike pobegli i sišli u Niš.Na žalost Niš odavno vode takvi.Nabrojte više od dvojice u gradskoj vlasti kojima je bar deda rođeni Nišlija?

  • Mladen Jovanovic

    12:34 // 25. 7. 2014.

    Podrska protestu! Konacno dobro definisan politicki zahtev sa jasno navedenim problemom. Lepo pokazano kako ce se budzet bukvalno prazniti ovom "investicijom".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: