Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 19. 2. 2015.

| Politika

Prvi čovek Vlasotinca lagao za fakultet

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
lazni-pravnik.jpg
Ljubenović kao lažni pravnik na prvom radnom mestu predsednika opštine

Predsednik Opštine Vlasotince Miroslav Ljubenović duže vreme je obmanjivao građane tvrdeći da je diplomirani pravnik, iako mu u radnoj knjižici piše da je diplomirani menadžer.

3 Predlog za imenovanje Ljubenovića kao "pravnika"; Klikni za uvećanjeNjegova navodna stručna sprema je čak navedena i u predlogu za imenovanje na mesto predsednika Opštine koji je podeljen odbornicima u lokalnom parlamentu, a kao diplomirani pravnik predstavljao se i pre toga, dok je godinu i po dana obavljao funkciju zamenika predsednika Opštine.

U predlogu za imenovanje, koji je predočen odbornicima 29. novembra prošle godine, navedeno je da je Miroslav Ljubenović (Pokret socijalista) završio Pravni fakultet u Beogradu i radio na Beogradskoj berzi kao samostalni menadžer.

Međutim, kako se ispostavilo, u radnoj knjižici mu je upisano da je završio Fakultet za poslovno-industrijski menadžment i da ima zvanje "diplomirani menadžer".


Zamalo dipl. pravnik 2 Kopija radne knjižice; klikni za uvećanje

Ljubenović potvrđuje da se najblaže rečeno predstavljao netačno, ali sa novinarima nije želeo da razgovara o tome, već im se obratio pismom.

U kratkom saopštenju Ljubenović je zaključio da "obavljanje funkcije predsednika opštine nije uslovljeno posedovanjem bilo kakve diplome".

Do sticanja diplome master pravnika potrebna su mi još 2 ispita koja ću uskoro položiti, a u međuvremenu sam završio studije menadžmenta. Posao opozicije je da se bavi onim što vlast radi ili ne radi - ističe Miroslav Ljubenović.


SNS: Lagao i nas

Opoziciona struja Srpske napredne stranke u Vlasotincu, koja je medijima i dostavila ove podatke, tvrdi da je Ljubenović obmanjivao sve.

Ne znamo šta je bio razlog predsednika Opštine da naprasno promeni zvanje. Jednostavno, obmanuo je sve one koji su ga podržali i izabrali za prvog čoveka Vlasotinca, zatim svoje sagovornike i, najbitnije, svoje sugrađane - kaže Nenad Stojković, poverenik Opštinskog odbora SNS-a u Vlasotincu.

U Vlasotincu je na vlasti nedavno formirana vladajuća koalicija, sastavljena je od 8 bivših članova odborničke grupe SNS-a, među kojima je i Ljubenović, 2 odbornika SPS-a, 3 iz Nove Srbije i odborničku grupu Socijaldemokratske stranke koja je do tada bila u opoziciji.

Do promene vlasti je došlo kada je pomenutih 8 odbornika SNS napustilo odborničku grupu te stranke.


Sam sebi povećao i platu

Pažnju javnosti je na sebe privukao i juče, kada je u javnost procurela informacija da su njemu i još dvojici opštinskih lidera povećane plate za 20 odsto.

Inače, Ljubenović je izabran za predsednika Opštine 29. novembre prošle godine, kada je u Skupštini opštine uspeo da okupi novu većinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mary Merlak

    21:08 // 25. 2. 2015.

    bitno je to, da je sva ta žgadija diplomirala. masterirala, doktorirala za nepune 3 godine vlasti. genijalci!

  • Zivojin Dremusic

    10:52 // 20. 2. 2015.

    Ja bi voleo da znam? Kakvu kvalifikaciju Vi treba da imate da postanete Presednik opstine?.
    Jeli politicari sami izbiraju Ljude, koji su koraptors? TX.

  • Datum?

    09:27 // 20. 2. 2015.

    A što je datum otvaranja knjižice 24.12.2014? ili pre mesec i po dana? pa gde mu je diploma bila ranije? ili je radio bez radne knjižice ili je radio bez diplome...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: