Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 21. 11. 2014.

| Politika

Radulović: Smanjenje penzija je neustavno

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Saša Radulović

Jedino kada država dođe u takav finansijski problem da ne postoje drugi izvori za pribavljanje para moguće je smanjiti penzije, sada nije takav slučaj, jer samo na subvencije ide 750 miliona dinara što znači da para ima, kaže lider Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović.

Bivši ministar privrede i jedan od najoštrijih kritičara aktuelne vlasti i premijera Aleksandra Vučića, Saša Radulović kaže da će odluka o smanjenju penzija “pasti na Ustavnom sudu ili na sudu u Strazburu”.

Ova odluka o smanjenju penzija je neustavna, kao vrata neustavna. Isto kao što je bila neustavna i odluka o solidarnom porezu. Mi smo pokrenuli proces pred Ustavnim sudom. Vlast samo kupuje vreme, borba će trajati minum dve godine, ali odluka će sigurno biti da je to neustavno - kaže Radulović.

On podseća da se penzije iznad 25.000 dinara smanjuju za 22 odsto, dok one veće od 40.000 za čak 25 odsto.

Ja ne znam ko je genijalac koji je smislio ovu politiku. Govori se da je možda ministar finansija, ali pošto sve odluke donosi Vučić, mora da je njegova ideja. Ne znam da li ljudi ne razumeju da od penzija živi pola Srbije, ne samo penzioneri, nego i njihova deca koja nemaju posao, pa i njihovi unuci. Smanjenje penzija je potpuno iracionalan potez - pojašnjava Radulović.

Kako kaže, njegov Pokret ima potpuno pripremljen plan reformi koji ne predviđa smanjenje ni plata ni penzija, već smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, ukidanje subvencija i uvođenje socijalne pomoći za sve koji ostanu bez posla.

Detaljnije o planovima i idejama Radulovićeve političke opcije, o poslovanju Etihada i “Er Srbije, o tome koliko je “Mercedesovih” autobusa “Ikarbus” proizveo od izbora do danas i kako funkcioniše Vlada Srbije saznajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    10:03 // 24. 11. 2014.

    Ako je smanjenje neustavno onda je i povecanje neustavno. A nije neustavno ni jedno ni drugo.

  • Miroslav Jović

    08:09 // 24. 11. 2014.

    Lepo je čitati sve ove komentare. Postavlja se pitanje koliko komentatora će preći sa ovih reči na politički aktivitet, da bi se učinila promena odluka kojim se smanjuju penzije. Kada ćete se pokrenut

  • Titov penzioner

    18:29 // 23. 11. 2014.

    Ako je neko 40 god. plaćao pune, a ne umanjene doprinose za penziju,što je svojevrsna štednja, niko nema prava da mu oduzima ušteđeni novac.
    Zato je to protivustavna otimačina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: