Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:56, 23. 1. 2016.

| Politika

Radulović: Udruživanje na godinu dana bez ideologije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Saša Radulović

Iako je rekao da sa SDS, LDP i LDV nema saradnje, a na sastanak na koji ga je pozvao DS nije otišao, lider Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović i dalje poziva zainteresovane stranke da se okupe u grupu građana koja bi za godinu dana “uvela red u Srbiji”.

Vrata su zbog, kako kaže, koketiranja sa Vučićem, zatvorena za Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, ali svi ostali su, bez obzira na ideologiju i političko usmerenje, tvrdi Radulović, dobrodošli na razgovore i pregovore oko udruživanja za predstojeće parlamentarne izbore.

Ideja je da tražimo oročen mandat na godinu dana i da se ne bavimo ničim osim onoga što se nalazi u zajedničkom planu. Da stavimo ideološke razlike sa strane i da prihvatimo osnovne postulate zdravijeg standarda - kaže Radulović.

U rad jednogodišnje Vlade učestvovali bi najbolji predstavnici svih stranaka koje bi dogovore postigle u ovom predizbornom periodu. Nakon saniranja ključnih pitanja kao što su sistematizacija radnih mesta, potpuna transparentnost i objava ugovora, bili bi raspisani izbori na kojima bi, kako kaže Radulović, svaka stranka nastupila samostalno.

Smatramo da je Srbiji potrebno godinu dana da donesemo ključne zakone, ukinemo štetne, da raskinemo ugovor o Beogradu na vodi, da ukinemo Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Mi želimo da se okupimo oko nečega, a ne da se okupljamo jedni sa drugima kako bismo prešli cenzus - priča Rdulović.

Zato kaže i nije otišao na razgovor u Demokratskoj stranci. Jednostavno, tvrdi Radulović, ništa konkretno nije bilo ponuđeno, ali Demokratsku stranku ostavlja kao opciju za potencijalnog partnera i ispunjenje planirane platforme.

Oni koji ne koketiraju sa Vučićem i oni koji su spremni da razgovaraju o stvarima koje smo stavili na sto… Mi smo samo kazali šta treba da se desi i očekujemo da i drugi na to reaguju. Ako reaguju u redu, ako ne, mi znamo šta nam je činiti, nama je i zvanična politika da na izbore idemo samostalno - rekao je Radulović.

Kojih je to 20 tačaka za spas Srbije, kakvi su planovi i prognoze ukoliko “Dosta je bilo” sam krene u izbornu trku, kakva su očekivanja, gde Radulović vidi sebe u potencijalnoj Vladi i ko će ovu politiku sprovoditi u Nišu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    11:52 // 26. 1. 2016.

    Izvinjavam se g-dine Eren , pokušao sam da budem , nazovite , duhovit !!!???
    Zaboravite , molim Vas !
    Pozdrav

  • John Terry

    08:38 // 25. 1. 2016.

    Sasa vam je milion puta rekao. Nije problem u platama drzavnog sektora (koji bi u normalnoj zemlji zaista bio manje placen od privatnog), vec u korupciji i burazerskoj ekonomiji koja jede milijarde. Ovako ispada da su nam krivci prosvetari i doktori. To je ono sto gnjide zele da vi mislite. Nisu ti ljudi krivi i placeni su manje no sto treba.

  • Patrijota

    01:59 // 24. 1. 2016.

    Treba podrzati ovog čoveka jer mislim da je pošten i da moze da drzi stvari pod kontrolom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: