Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:03, 19. 2. 2016.

| Politika

Raskol u pirotskom SNS-u

Autor:Milan MitićIzvor:Južne vesti
Opština Pirot
Mala bara, mnogo krokodila; Opština Pirot, foto: Arhiva JV

Deo odborničke grupe Srpske napredne stranke, koja je u Pirotu u poziciji, odvojio se i sa 5 odbornika, među kojima je i šef pirotskih naprednjaka, formirao grupu "Pirotsku novu snagu - Dušan Mitić".

Ovo je tokom sednice opštinskog parlamenta saopštio Boban Ranđelović, koji je do danas bio šef odborničke grupe SNS.

U novoformiranu odborničku grupu “Pirotska nova snaga - Dušan Mitić” su pored Ranđelovića prešli i Dušan Mitić, Gizela Kurilj, Vladan Ristić i Koviljka Stanković.

Ranđelović kaže da će novoformirana odbornička grupa nastaviti da deluje kao opozicija aktuelnoj vlasti okupljenoj oko "Koalicije za Pirot" koju predvodi Vladan Vasić.

Mi smo na prethodnim izborima poverenje dobili tako što smo se borili protiv aktuelne vlasti. To ćemo nastaviti da radimo jer smatramo da svoj posao ne rade kako treba - zaključio je Ranđelović.

Novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju komentar iz Srpske napredne stranke.

Inače, trenutno se ne zna koliko odbornika je ostalo uz SNS, pa ni koliko tačno ima koja politička opcija u pirotskoj Skupštini.

Na izborima 2012. godine 23 odbornika je dobila lokalna "Koalicija za Pirot", SNS je osvojio 10, SPS-PUPS 7, Demokratska stranka 5, po 4 liste "Pokret za Pirot - Dušan Mitić" i "Pirotska nova snaga - Dimitrije Vidanović", dok su 3 odbornička mesta pripala grupi građana "Pirotski naprednjaci".

Međutim, u međuvremenu je bilo mnogo "preletanja" iz jedne u drugu stranku.

Ipak, vladajuću koaliciju čine "Koalicija za Pirot", SPS, "Pirotski naprednjaci", deo odbornika DS i deo SNS.


Vasić: Početak raspada SNS

Aktuelni predsednik Opštine Vladan Vasić ocenjuje da je današnje dešavanje u lokalnom parlamentu "tek početak raspada lokalnog SNS"

Vrh stranke morao bi da reaguje brzo ako želi da ima dobre rezultate i na lokalnom i republičkom nivou. U lokalnom povereništvu već dugo tinjaju sukobi i počeli su da traže nove puteve - rekao je Vasić.

Da u SNS "vlada totalno rasulo" ocenjuju i u Srpskoj radikalnoj stranci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • A njegovo raspadanje

    19:20 // 22. 2. 2016.

    Potpredsednik URS-a sa svojim gazdom Dinkićem, bez onih 1.000 evra po glavi stanovnika, ostavio je dug stranke od 153 miliona dinara, zatvorio je mnoge fabrike u Srbiji i ljude ostavio na ulici. U Pirotu po svim pitanjima raste osnovano ogorčenje građana prema Vladanu Vasiću i ljudima u njegovom okruženju, a to su mu je jasno dato do znanja i na poslednjim parlamentarnim izborima 2014. godine.

    • Despotija

      16:11 // 23. 2. 2016.

      Život nam prolazi u išćekivanju najpovoljnijeg političkog vetra u leđa predsedniku opštine. Dok on kalkuliše da li će sa Antićem, hoće-neće-hoće sa Dinkićem, neće-hoće sa demokratama, hoće-neće u upravni odbor EPS-a, hoće-neće biti narodni poslanik, dok sažaljeva radikale a poziva Vučića na odmor….U ovoj priči bez kraja njemu je sve bolje a nama?

  • anti-SNS-bot

    10:57 // 21. 2. 2016.

    Pa, pa SNS-Pirot. Dobili ste zasluženo. Dobro se zna da će Vasić preći u SNS, prevesti svoje ljude, a sadašnji SNS-ovci će dobiti pedalu. Zato je tako izjavio - ponudio se Vučiću. Ovo je samo korak ka tome. To se vidi na kilometar razdaljine. SNS je usporio sa kritikom lokalne vlasti što znači da postoji neki dil između Vučića i Vasića. Loša im je bila taktika jer nemaju kapacitet da vode Pirot.

    • Molba predsedniku

      19:16 // 22. 2. 2016.

      U gradu su sve asfaltne povrsine nestrucno i nekvalitetno uradjene.Mnogo je rupa, ostecenja i losih nagiba u koje se skupljaju atmosferske padavine i moraju se siroko obilaziti. Slicna je situacija i sa trgom,posebno ranije rekontruisanim delom cija je povrsina u vecem stepenu ruinirana, a postoje i kanali sa resetkama u stanju totalnih razvalina. Neko ko je nadlezan trebao bi da hitno reaguje!!!

  • biznismen Aki

    08:42 // 20. 2. 2016.

    U Pirotu će naredni izbori biti formalni. Već se sada može da se slavi još jedna izborna pobeda Vladana Vasića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: