Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 26. 8. 2015.

| Politika

SDS: Porezi švedski, a standard srpski

Autor:I. Milosavljević, A. StankovIzvor:Južne vesti
sds
Visok porez tema SDS-a; foto: logo

Nameti građanima na ime poreza na imovinu su previsoki, a pored toga i zakasneli što sve dovodi u nezavidan položaj, kažu niškom odboru Socijaldemokratske stranke.

Nišlije su konačno počele da dobijaju račune za plaćanje poreza na imovinu, a kako kažu u SDS cifre na računima su veoma vioske za standard građana.

Rešenja za porez morala su na pravedniji način da sagledaju imovinu naših sugrađana i na pravičniji način da budu napravljena. Nije realno da se građanima iskazuju iznosi za porez kao da žive u Švedskoj, a zapravo su u Republici Srbiji - rekao je Boban Mihajlović, odbornik SDS.

Pored toga, Mihajlović pita i zašto su rešenja kasnila u upozorava na sankcije koje mogu da iziskuju dodatne troškove od građana.

Za svako kašnjenje za plaćanje poreza predviđene su drakonske kazne i pitamo se da li će građani moći da izmiruju znatno uvećane poreske obaveze, a da pritom izbegnu mogućnost da budu kažnjeni. Podsećam da neblagovremeno plaćanje poreza povlači kaznu od 50.000 dinara - rekao je Mihajlović.

mihajlovic Mihajlović ukazao na visoke namete; foto: JVU Socijaldemokratskoj stranci kažu da je prikupljanje nameta na štetu, a ne na korist građana, jer će biti iskorišćeno za plate, kako kažu, stranački zapošljenih kadrova, a ne za ulaganje u infrastrukturu ili neke druge sadržaje koji bi bili na korist građanima.


Poslanici SDS tražiće izmenu zakona

Boban Mihajlović rekao je da će poslanici Socijaldemokratske stranke tražiti izmene Zakona o porezu na imovinu kako bi ovaj namet građanima bio prihvatljiviji.

Tražićemo da se rešenja za 2015. ponište i da se izdaju druga kako bi građani mogli da izmire svoje obaveze za porez. Tražićemo i da visina poreza, razlika iz jedne u drugu godinu ne sme da bude veća od 8% i to je neki standard i u EU - rekao je Mihajlović.

Ukoliko do izmena ne dođe Mihajlović kaže da bi to moglo da stvori velike probleme građanima “na duži period”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    18:39 // 26. 8. 2015.

    Ovi u SDS-u jedini i jesu prava opozicija u ovom gradu, pratim njihove konferencije za novinare vec neko vreme odabir tema je odlican.Samo tako nastavite Mihajlovicu drugi ocigledno nemaju hrabrosti.

  • shaft

    16:11 // 26. 8. 2015.

    Dobar dan,gospodo iz SDS-a!Vratili se sa letovanja,iskupali, osuncali,osvezili,pa ko velite,ajd i vi nesto da napadnete u ovom trulom gradu,gde vam i nije tako lose.Nista bolji niste od ovih trenutnih,pa se jos i rasparcaste i briga vas za narod!

  • Милосав

    14:21 // 26. 8. 2015.

    Ево и ових. Пробудили се, ваљда им неко рекао да иду избори. Само тему сте начисто промашили. То је било актуелно када сте прилегли. Или је неко Ваш сада добио решење па сте решили да реагујете и дате подршку народу? Сада су актуелне теме приватизација медија, незапамћени минус градске касе, омаловажавање филмских сусрета... Погледајте мало по интернету, неће да шкоди.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: