Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 17. 12. 2014.

| Politika

SNS: Socijalisti platili konvenciju parama građana

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
111111.jpg
Naprednjaci su dostavili novinarima račune za koje tvrde da su dokaz

Dok naprednjaci tvrde da je Izborna konferencija SPS-a u Vranjskoj Banji održana na teret poreskih obveznika, dostavljajući i račune kao dokaz, iz SPS-a tvrde da je sve plaćeno “iz sopstvenog džepa”.

Naime, naprednjaci iz Vranja su u par navrata, kako kažu, postavili pitanje aktuelnom gradonačelniku Zoranu Antiću (SPS) da li je Izborna konferencija SPS-a u Vranjskoj Banji održana na teret poreskih obveznika i kako po njihovim tvrdnjama odgovora nije bilo, oni su se oglasili saopštenjem i novinarima dostavili račune kojima je, prema njihovoj tvrdnji, plaćena konvencija preko jednog javnog preduzeća.

Na ovo pitanje do danas nismo dobili odgovor, a po višedecenijskom  modelu lokalnih lidera SPS-a da ignorišu svaku prozivku kada nemaju odgovor, koji bi, prema njihovim metodama, makar predstavljao bacanje prašine u oči građana – navode naprednjaci.

Za račune koji su prosleđeni novinarima, iz SNS-a tvrde da su dostavljeni Javnom preduzeću “Uprava Banje”. 2 Klikni za uvećanje

Račun za Izbornu konferenciju SPS-a u Vranjskoj Banji, od strane „Želturist“ doo - Beograd, Hotel „Železničar“ - Vranjska Banja, br. 504267 od 31.10.2014. godine u iznosu od 15.140,00 dinara i račun br. 504276 od 03.11.2014. godine u iznosu od 8.360,00 dinara ispostavljeni su Javnom preduzeću  „Uprava Banje“ iz Vranjske Banje i to u vreme kada je budžetski deficit grada Vranja 185.000.000,00 dinara, što prevazilazi svaku meru bahatosti lokalnih vlastodržaca - navodi se u saopštenju naprednjaka.

Predsednik Opštinskg odbora SPS u Vranjskoj Banji Žikica Antanasijević revoltiran je optužbama koje stižu od strane naprednjaka.

Ako vas baš zanima, lično i ja i potpredsednici smo iz svog džepa platili, a salu smo dobili besplatno. Ti računi su možda reprezentacija ovog javnog preduzeća i ja u to ne želim da ulazim - kaže Antanasijević.

Ipak, na kraju saopštenja naprednjaci kažu da “oni sade drvo u čijoj će hladovini uživati naša deca”.

U ovakvoj situaciji nećemo dopustiti da SPS i gradonačelnik, kao izvršilac budžeta, čine ovakve stvari nekažnjeno. Zbog toga pozivamo nadležne organe, Državnu revizorsku instituciju i Osnovno javno tužilaštvo, da izvrše određene provere i istraže okolnosti i u skladu sa tim preduzmu odgovarajuće mere prema odgovornim licima - stoji u saopštenju vranjskog SNS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: