Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 1. 4. 2015.

| Politika

SNS i zvanično deo vlasti u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
0E0A9049.JPG
Petrović drugi čovek Opštine, Jeremijić zamenik predsednika Skupštine

Srpska napredna stranka u Svrljigu, nakon dogovora sa Ujedinjenom seljačkom strankom koja je do sada imala apsolutnu vlast, dobila je mesta zamenika predsednika Opštine i lokalne Skupštine, jednog većnika i pomoćnika predsednika Opštine.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine, nakon podnošenja ostavke dosadašnje zamenice predsednka Skupštine Dragice Ristić, na njeno mesto izabran je Goran Jeremijić, predsednik Opštinskog odbora SNS i šef odborničke grupe. Potpredsednik SNS Svrljig Dragan Petrović obavljaće funkciju zamenika predsednika Opštine, a Vladica Živanović biće novi član Opštinskog veća.

Novu koaliciju, koju pored USS i sada SNS, podržavaju i 3 odbornika nekadašnjeg URS-a, tajnim glasanjem na jučerašnjoj sednici podržala su 22 odbornika lokalne Skupštine. 2 Goran Jeremijić

Predsednik svrljiškog SNS-a Goran Jeremijić u 3 mandata je do sada bio odbornik na listama Srpske radikalne stranke i kasnije Srpske napredne stranke, a funkciju zamenika predsednika Skupštine obavljao je od 2005. do 2008. godine.

Nakon izbora za zamenika predsednika Skupštine, Jeremijić je rekao da će funkciju obavljati volonterski, pošto je već zaposlen.

Koalicija naprednjaka i Ujedinjene seljačke stranke i ranije je očekivana u Svrljigu, s obzirom da je predsednik USS-a Milija Miletić na poslednjim izborima izabran za narodnog poslanika upravo na listi SNS-a, ali se, kako saznajemo, čekala i zvanična dozvola centrale SNS-a.

Ipak, lokalni SNS je, iako do juče zvanično u opoziciji, iz svojih redova imao i pomoćnika predsednika Opštine Svrljig od 12. maja prošle godine, kada je na to mesto imenovana Jelena Radojković. 3 Odnos snaga u svrljiškoj Skupštini; Klikni za uvećanje

U lokalnoj Skupštini, od 27 odborničkih mesta, Ujedinjena seljačka stranka ima apsolutnu vlast sa 14 odbornika, dok su njihovi novi koalicioni partneri na poslednjim izborima u maju 2012. godine osvojili 3 odbornička mesta

Pored Jeremijića i Petrovića, sa liste SNS-a za odbornika lokalne Skupštine izabrana je i Dijana Stojadinović koja je prošle godine podnela ostavku na sve funkcije u Opštinskom odboru SNS Svrljig.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    07:58 // 2. 4. 2015.

    Prvi izazov za novu koaliciju na vlasti u Svrljigu biće manifestacija dostignuća žena - TORTIJADA,a evo prilike da se novopridošli potrude i dovedu Maju Gojković i Zoranu Mihajlović, čelnice SNS.

  • Miroslav Jović

    07:53 // 2. 4. 2015.

    Videće se vrlo brzo koliko će ova promena u opštinskoj upravi doprineti napretku Svrljiga. Očekujemo da ulaskom SNS-a oni za 50% povećaju broj gostiju na svim manifestacijama u Svrljigu i okolini.

  • sl.

    22:19 // 1. 4. 2015.

    Bravo za Nenada svi ga pamte dobro ili lose nije bitno nema bolji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: