Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 26. 2. 2015.

| Politika

SNS smenjuje Banđura sa mesta većnika

Autor:M. Vučić, A. StankovIzvor:Južne vesti
490x370-bandjur-15-minuta.jpg
Gradski većnik za komunalna pitanja Miloš Banđur

Na sinoćnoj sednici Gradskog odbora SNS u Nišu je, kako je rekao predsednik Zoran Perišić, izglasano nepoverenje funkcioneru ove stranke i većniku za komunalna pitanja Milošu Banđuru. Njegovo razrešenje očekuje se na narednoj sednici Skupštine Grada.

Perišić je rekao da ne želi dalje da komentariše stranačke odluke “uoči i u toku unutarstranačkih izbora”. On navodi da će ovi izbori početi 15. marta i trajati dva meseca.

Komentar Banđura nismo uspeli da dobijemo jer on ne odgovara na pozive i poruke novinara. Međutim, kako piše “Belami”, većnik je, prema tvrdnjama pojedinih članova SNS-a razrešen zbog “partijske neposlušnosti”.

Predlog smene ovog većnika je, prema pisanju ovog medija, usvojen većinom glasova i trebalo bi da se uskoro nađe na sednici Skupštine Grada gde će se odbornici izjasniti o njemu.


Banđuru prvo oduzeta preduzeća

Neslaganje sa politikom vladajuće većine većnik Miloš Banđur najčešće je ispoljavao na sednicama Gradskog veća. Često je kritikovao rad uprava za koje je nadležan, sporost administracije, a osporavao je i određene predloge gradonačelnika Niša Zorana Perišića.

Gradonačelnik je više puta isticao da nesuglasica nema i "da je za efikasnije funkcionisanje gradske vlasti dobro da ima različitih mišljenja".

Ipak, nakon što je Banđur javno, u emisiji "15 minuta" zatražio ostavke direktora JKP "Naisus" Dejana Andrejevića i direktorke JKP "Objedinjena naplata" Jelene Stojanović, Veće je odlučilo da ovom visokom funkcioneru SNS oduzme kontrolu i nadzor nad pomenutim preduzećima.

Direktori nisu podneli ostavke, niti su smenjeni, a njihov rad je predat na kontrolu novoimenovanom većniku Jovanu Stojkoviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gordana vasic

    14:50 // 5. 3. 2015.

    Pravda je delimicno zadovoljena,Nisu treba sto vise Bandjura,napred Bandjure narod je uz vas

  • kardiološko pesmejkerska politika

    22:31 // 1. 3. 2015.

    Bolesno društvo, lekar ne prepznaje časne političare, loša dijagnostika.Greh Banđura je što je na grad. sed.javno rekao da svi odbornici i većnici imaju svoje najbliže zaposlene u JP i budž. ustanova!

  • haos

    17:37 // 1. 3. 2015.

    Sta je ovo u Nisu?Robovlasnicko drustvo?Gazde po javnim preduz.i ustanovama,ponizavanje inteligencije,otimanje,samovolja pojedinaca....Nis univerzitetski grad.Nislije probudite se zbog dece.Vec je 12h

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: