Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 6. 9. 2012.

| Politika

Sednica Skupštine 11. septembra

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, RTV5
skupstina-crveno.jpg
Nove stolice čekaju odbornike foto:RTV5

Predsednik niške Skupštine Mile Ilić zakazao je drugo zasedanje novog saziva za 11. septembar.

Dugo očekivana sednica gradske Skupštine, prema rečima predsednika, trebalo bi da da ime novog zamenika gradonačelnika Niša, a trebalo bi da budu i formirana sva skupštinska radna tela.

- Biće doneta i odluka o planovima detaljne regulacije za 6 oblasti, a biće doneta i izmena dopune odluke o gradskim upravama i biće doneta izmena odluke o mreži škola – rekao je Mile Ilić, predsednik Skupštine Grada.

Ilić dodaje da će ovu sednicu odbornici iskoristiti kako bi razgovarali o lokaciji Lozni Kalem na kojoj je planirana izgradnja Akva parka.

- To je bio zahtev investitora. Bilo je različitih manipulacija u javnosti da Skupština nije na vreme odlučivala po tom pitanju, a ja želim da obavestim javnost da sam tek sada dobio taj predmet i odmah to stavio na dnevni red. Lično mislim da to nije bila prepreka investitoru, ali za nedelju dana će i taj problem biti rešen – kaže Ilić.

Na sednici će dužnosti biti razrešen i Gradski ombudsman Dobrila Zdravković koja je ponovo izabrana za sudiju. Ilić najavljuje da će novog zaštitnika građana predložiti na trećoj sednici gradske Skupštine koja će najverovatnije biti 18. septembra.

- Nisam još odlučio koga ću predložiti u toku su konsultacije, ali to mora da bude ličnost sa iskustvom i ličnost koja nije politički angažovana – kaže Ilić.

Uskoro bi trebalo da budu i završeni radovi na rekonstrukciji zgrade niške Skupštine, a sala u kojoj se drže sednice već je dobila novu crvenu boju.

Nakon rekonstrukcije, u zgradu u ulici Nikole Pašića trebalo bi da budu premeštene sve službe koje su u kontaktu sa građanima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Samo mala dopuna da stvar bude gora uerdba propisuje ukupnu marzu Proizvodjacka-MaloprodajnaCena. a mali trgovci robu uglavno

    18:47 // 14. 6. 2013.

    Samo mala dopuna da stvar bude gora uerdba propisuje ukupnu marzu Proizvodjacka-MaloprodajnaCena. a mali trgovci robu uglavnom kupuju od Veletregovaca Tako da i nije 10% na nabavnu cenu npr. Fabr

  • Juznjak

    11:39 // 6. 9. 2012.

    Renovirali salu skupstine grada sa stolicama iz bioskopa Vilin grad.
    Ocigledno bice to dobar politicki bioskop, samo jos kokice da prodaju .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: