Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 13. 5. 2015.

| Politika

Sednica niške Skupštine biće održana i pored nesuglasica

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina123.jpg
Novaković neće biti sutra za govornicom, Foto: Arhiva JV

I pored nesuglasica između visokih funkcionera SPS Igora Novakovića i Žarka Rankovića, koalicija u Nišu nije uzdrmana i sednica niške Skupštine će biti održana. To potvrđuju i u SNS-u i tvrde da će kvoruma biti.

Prethodnih dana Novaković je javno govorio da socijalisti nisu konsultovani u vezi sa terminom održavanja sednice Skupštine Grada, kao i sa izmenama u budžetu Niša. Zbog već zakazanih obaveza šef Odborničke grupe SPS je najavio odsustvo nekolicine odbornika i doveo u pitanje rad lokalnog parlamenta.

Novaković se danas novinarima Južnih vesti javio iz Nemačke i rekao da on sutra sigurno neće biti na sednici niške Skupštine, a, kako kaže, neće biti još jedan ili dva odbornika.

Obaveze koje imam u Nemačkoj dogovorio sam još pre 2 meseca. Obavestio sam Skupštinu o tome i tražio pomeranje sednice ili zadržavanje starog datuma, a to je bio 12. maj - kaže Novaković.

Žarko Ranković, v.d. predsednik SPS u Nišu kaže da je njegov stranački kolega iznosio lične stavove i da je "koalicija u gradu stabilna".

Njegove priče o odsustvu naših odbornika apsolutno ne odgovaraju istini. Od deset odbornika naše koalicije samo jedan ima zakazan službeni put, a ostali će prisustvovati sednici. U donošenju svih odluka na Gradskom veću naši predstavnici koalicije su aktivno učestvovali - rekao je Ranković, a prenose “Narodne novine”.

novakovic Novaković se javio iz Nemačke i rekao da ne dolazi, ali da unutarstranačke probleme neće da iznosi javno; Foto: Arhiva MCNNovaković nije želeo da komentariše izjave Rankovića, jer se, kako je rekao, različita mišljenja drže unutar stranačkih prostrija.

Bitno je da ako svi mislimo isto znači da niko ništa ne misli, ali to je unutarstranačko pitanje i odražava punu demokratičnost unutar SPS - rekao je Novaković.

Na nekim od prethodnih zasedanja niškog parlamenta isto nije bilo dvoje ili troje odbornika SPS, a Novaković kaže da je to, kao što se videlo tada, stvaralo probleme sa kvorumom.


SNS: Dolazimo svi

Iako je danas na sednici Odbora za imenovanja poništio sve tačke dnevnog reda i to bez obrazloženja, šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke u niškoj Skupštini Dejan Jovanović kaže da će sednica biti održana i da će kvoruma biti.

Svi odbornici SNS će biti prisutni, a v.d. predsednik SPS-a Žarko Ranković je izjavio da je koalicija stabilna tako da će kvoruma biti - rekao je Jovanović.

jovanovic Jovanović: Bićemo u fulu, kvoruma će biti; Foto: Arhiva JVSNS i SPS imaju najviše odbornika u niškom parlamentu i stožer su vlasti u Nišu. Njima podršku pružaju i manje političke organizacije "Niška priča" i "Koalicija za Niš", a nedavno je DSS prekinuo saradnju sa naprednjacima.

32. sednica niške Skupštine zakazana je za sutra u 9 sati, a na dnevnom radu pored rebalansa budžeta i određenih planova detaljne regulacije trebalo bi da se nađe i izbor većnika za socijalu koji će naslediti Branislava Ranđelovića (PUPS) kao i direktora Aerodroma “Konstantin Veliki”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    20:02 // 14. 5. 2015.

    Koristim priliku da se "zahvalim" odbornicima SNS i SPS sto su danas glasali za gasenje Niske Televizije. Siguran sam da im nije bilo lako da glasaju za nesto sto ocigledno nije u interesu gradjana.

  • kise

    08:22 // 14. 5. 2015.

    Sve, sve nego dal ce doci i Nesa guska? On je zastitni lik stanja u kome se Nis nalazi.

  • Čiča

    22:34 // 13. 5. 2015.

    Hoće li neko molim vas da mi objasni kako je ovaj Novaković i dalje na slobodi, a i tamo još po neki iz tog društva?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: