Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 25. 8. 2014.

| Politika

Skupština Leskovca usvojila novi obračun komunalija

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
le-skupstina.jpg
Firme će izvoženje smeća od sada plaćati prema količini

Leskovačke firme ubuduće će plaćati cenu izvoženja smeća prema količini, a ne prema površini koju firma zauzima, nova je Odluka Skupštine Grada na kojoj je raspravljano i o manjem budžetu Direkcije, ali i o vodosnabdevanju Grdeličana.

Leskovački odbornici usvojili su Odluku kojom će se cena usluga Preduzeća za odnošenje i deponovanje smeća „Por Verner Veber“ za pravna lica ubuduće utvrđivati po količini odvezenog i deponovanog otpada, dok je do sada cena utvrđivana na osnovu površine koju firma zauzima.

Sam početak sednice obeležila je rasprava izazvana zahtevom članova Udruženja „Rupska reka“ da se problem vodosnabdevanja Grdelice i okolnih mesta stavi na Dnevni red. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović objasnio je da, po skupštinskom Poslovniku, ovaj predlog ne može biti na Dnevnom redu, ali je dodao da će za dvadesetak dana biti izrađena tehnička dokumentacija i pribavljene neophodne dozvole nadležnih organa, kako bi se pokrenuo proces čišćenja, rekonstrukcije i sređivanje postrojenja za prečišćavanje vode u Grdelici.

- Grdeličani mogu očekivati redovno snabdevanje pijaćom vodom najkasnije za dva meseca - rekao je Cvetanović.

O problemu stanovnika Grdelice govorio je i Ninoslav Stanković, šef Odborničke grupe Demokratske stranke,  koji je zatražio formiranje anketnog odbora za utvrđivanje odgovornosti za izdavanje dozvola za izgradnju mini-hidroelektrane na Rupskoj reci, a predstavnici Reformističke stranke predložili su i decentralizaciju vlasti.

Rasprava je vođena i prilikom usvajanja izmena programa rada Direkcije za urbanizam i izgradnju, a, između ostalog, moglo se čuti koliko kuća ima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i kako je do njih došao.

Mirjana Perišić, odbornica Gradskog odbora Demokratske stranke, napomenula je da gradonačelnik ima kuću na Hisaru, da je izgradio kuću na Svetoilijskoj ulici i vikendicu na Vlasini.

- Verujem da veliki broj Leskovčana nema takvu mogućnost - rekla je odbornica Perišić.

Na opaske o imovinskom stanju, Cvetanović je odgovorio da je reč o vraćenoj imovini.

- Na Svetoilijskoj ulici, to je meni očevina oduzeta od strane Komunističke partije Srbije sedamdesetih godina. Četrdest godina bila je vlasništvo Doma i vraćena je u postupku restitucije - objasnio je Cvetanović.

Odbornici Skupštine Grada usvojili su i izmenu i dopunu programa poslovanja Direkcije za urbanizam i izgradnju, što podrazumeva umanjenje planiranih sredstava ovog preduzeća za oko 67 miliona dinara.

Tokom zasedanja, ispred Skupštine Grada protestvovali su radnici „Interleminda“, članovi Udruženja „Rupska reka“ i Udruženja vlasnika trafika. Oni su tražili prijem kod gradonačelnika, ali ih je nakon dvočasovnog protesta primio predsednik Skupštine Živojin Stefanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: