Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 3. 5. 2012.

| Politika

Skupština opštine Medijana u sred izbora

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
medijana-skupstina
Arhivska fotografija

Predsednik Skupštine niške opštine Medijana Dragan Milosavljević za petak je zakazao redovnu sednicu lokalnog parlamenta.

Milosavljević ne vidi ništa neregularno u činjenici da se sednica parlamenta održava pred same izbore, tačnije u sred izborne tišine.

- To nema veze sa izbornom tišinom. Odbornici će dobiti upozorenje da je izborna tišina i da samo rade skupštinske stvari. Tako da tu ne može ni da dođe do prekida izborne tišine, poremećaja ili prekršaja bilo čega, kako god hoćete ga nazovite - kaže Milosavljević (DS).

Kao razloge Milosavljević navodi želju da lokalni parlament završi "započete a do sada nezavršene poslove", posebno navodeći urbanističke planove.

- Moramo da usvojimo par zapisnika sa prethodnih sednica koje mi, zbog tehničkih nekih procedura i nekih nedostataka nismo usvojili do sada, kao i izveštaje Komisija koje su bile na lošem glasu, ali su ovde radile, da se usvoji njihov plan i program - kaže Milosavljević.

Ipak, iako je iz opštinske uprave najavljeno, a to potvrdio i predsednik opštine Dragoslav Ćirković, na sednici neće biti razmatran izveštaj Mandatsko-imunitetske komisije o slučaju Većnika Marka Ranđelovića - Šerifa.

- Ne, zato što nikakav zahvet toj komisiji nije podnet - potvrdio je Milosavljević.

Kako je pojasnio Milosavljević, s obzirom da je reč o redovnoj sednici Skupštine, teoretski je moguće da dnevni red bude izmenjen i na samoj sednici.

Inače, na čelu opštine Medijana već 8 godina se nalazi Dragoslav Ćirković, koji je trenutno i kandidat DS za gradonačelnika Niša.


Protest opozicije

Srđan Pešić, predsednik Saveta za lokalnu samoupravu LDP ocenio je ovaj potez kao "vrhunsku zloupotrebu".

- Preizborna euforija dolazi u nešto što običan narod ne može da razume. Sama činjenica da zakazujete sednicu Skupštine gradske opštine u petak, u vreme izborne ćutnje. To jasno pokazuje da to nije potreba da se reši problemi, već da je čist izborni marketing - kaže Pešić.

Pešić dodaje da to u suštini nije zabranjeno, ali da "ne priliči demokratskom društvu".

- U dokumentima i zakonima nema nečega što bi odredilo da li je to moguće ili nemoguće. Prosto, nikome nije palo na pamet da će se neko setiti da zakaže Skupštinu u vreme izborne tišine. To nije radio čak ni Milošević. Ovo je samo dokaz nervoze - kaže Pešić.

Predsednik Gradskog odbora DSS Milan Lapčević ocenio je potez opštinskih vlasti kao "vrhunski bezobrazluk".

- To je očajnički potez kojim Demokratska stranka želi da nadomesti sve što je propustila do sada. Sada kroz zloupotrebu izborne tišine računaju da će uticati na volju građana. Odbornici DSS će se na toj Skupštini pojaviti i na jedan kulturan učiniti sve da se ta Skupština ne održi - rekao je Lapčević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JG

    14:06 // 4. 5. 2012.

    Nemali kad do sad da sastanče...

  • hm

    15:50 // 3. 5. 2012.

    Auuu, ocekivali da sudija svira penal za njih u 90om minutu a oni dadose autogol.

  • Branislav Petrović

    13:42 // 3. 5. 2012.

    Dragane šta će ti skupština u petak?Meni ovde nešto smrducka.Iako pripadaš demokratama pok.Batić se verovatno okreće u grobu.
    Lepo se zahvali svim većnicima i odbornicima,šefovima,zamenicima i ostalim šrafovima na saradnji i svi polako trazite neki drugi posao.Vaše vreme je prošlo niste se baš pokazali,razočarali ste mnoge.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: