Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 24. 6. 2016.

| Politika

Slavković: Bulatović gradonačelnik, Perišić direktor Kliničkog centra

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ljubivoje
Slavković rekao da je odluka stranke da Bulatović vodi grad; foto: JV arhiva

Predsedništvo Srpske napredne stranke na predlog predsednika Aleksandra Vučića odlučilo je da gradonačelnik Niša bude Darko Bulatović, dok će Zoran Perišić najverovatnije preuzeti Klinički centar, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Ono što se spekulisalo prethodnih dana, sada je i potvrđeno, a kako kaže Slavković, ova odluka stranke rečena je jedino Perišiću i Bulatoviću lično.

Oni su bili gore i onda im je saopšteno da je Bulatović kandidat za gradonačelnika, Perišić za direktora bolnice i to je jedino izvesno u ovom trenutku - rekao je Slavković u emsiji “Između redova”.

Dodao je i da će se koalicija najverovatnije napraviti sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, a da će mesto predsednika Skupštine najverovatnije ostati socjalistima.

Međutim, neizvesno je ko će voditi parlament.

Mislim da je stav naših odbornika da na tom mestu ne bude Mile Ilić, nego neki drugi predstavnik socijalista, ali videćemo to u mnogome zavisi od političkih dogovora koji slede - kaže Slavković.

Prethodnih dana se pojavilai informacija da će direktor Televizije Kopernikus Zvezadan Milovanović biti predsednik Gradskog odbora SNS u Nišu, ali Slavković nije to mogao ni da potvrdi, ni da demantuje.

Za njega lično je rekao da napušta mesto zamenika gradonačelnika i da odlazi u penziju, kao i "da se umorio politike".

Podsetimo, Srpska napredna stranka je na lokalnim izborima osvojila 28 od 61 mandata u lokalnom parlamentu, ali se do pre nekoliko dana nije znalo ko je njen kandidat za gradonačelnika kao ni sa kim bi mogli da formiraju vlast.

Nakon što se pojavila informacija da je odlučeno da Bulatović bude prvi čovek Niša, socijalisti su pozvani na razgovore.

Pored te koalicione podele svoj udeo u vlasti najverovatnije će tražiti i predizborni partneri PUPS, Pokret socijalista, SDPS i Samostalni DSS. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciki

    13:15 // 30. 6. 2016.

    Lele pa kude ce nam denete Zokija R. sg?

  • miki kolic

    14:32 // 26. 6. 2016.

    ljubo, ima li mesta za tebe

  • Marko

    03:46 // 26. 6. 2016.

    Lošeg će zameniti gorim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: