Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 27. 7. 2015.

| Politika

Slavković: “Funkcionerski dodaci” ukinuti zbog politike

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
slavkovic
Slavković drma koaliciju; foto: JV arhiva

Nakon više od nedelju dana od ukidanja dodatka od 30% na plate niških funkcionera, ova tema ne jenjava, a zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, koji je takođe ostao bez dela plate, kaže da je “izabran politički trenutak”.

Odluku upravnog inspektora da deo gradskog Pravilnika o platama proglasi nezakonitim i ukine dodatke, Slavković komentariše iz ličnog ugla i to, kako kaže, vidi kao "ponižavanje funkcionera".

6 godina je taj pravilnik na snazi i 6 godina je upravni inspekor imao vremena da to uradi. Mislim da je po nečijem nagovoru izabrao pravi politički trenutak - kaže Slavković, a prenosi "Prva" televizija.

Zamenik gradonačelnika dodaje i da se nadležne gradske institucije nisu ponele adekvatno u celoj priči oko dodataka.

Mislim da su se i inicijator predsednik Skupštine Grada i Odbor za administrativna pitanja prema nalogu inspektora vrlo neodgovorno poneli - rekao je Slavković.

odbor Odbor za administrativna pitanja postupio po nalogu inspektora; foto: JV arhivaPredsednik Skupštine Mile Ilić je trenutno na odmoru i kako je rekao novinarima “Južnih vesti”, ne može da komentariše izjave gradskih funkcionera, jer nije “pratio dešavanja”.

Ja sam već petnaestak dana na odmoru i nisam u Skupštini. Nemam sve informacije i zaista ne bih mogao da dajem nikakve komentare - rekao je Ilić.

Podsetimo, ukidanjem dela Pravilnika o platama, koji je usvojen 2012. godine, bez dodatka od 30% ostalo je 19 funkcionera na stalnom radu u Gradu. Među njima su gradonačelnik i njegov zamenik, gradski većnici, kao i pojedini predsednici odbora i komisija.

Lokalni antikorupcijski forum je zatražio od funkcionera da nezakonito uzete dodatke vrate u budžet, a “Niška priča” je pozvala načelnika Uprave za finansije Miljana Stevanovića da podnese ostavku.


Perišić: Oglasiću se kada imam sve informacije

perisic Perišić prikuplja informacije; foto: JV arhivaGradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da su rešenja o platama u kojima je izbačen koeficijent od 30% već stigla i da će plate od narednog meseca biti manje.

Ipak, o samom potezu upravnog inspektora i Odbora za imenovanja nije hteo da govori.

Kada budem imao sve informacije oko toga, na jednoj od sledećih konferencija za štampu da ću vam odgovor - rekao je Perišić.

Inače, “funkcionerski dodatak”, kako pokazuju platni listići, primali su i gradonačelnik i većnici iz prošlog saziva koji je predvodila Demokratska stranka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marinko

    10:06 // 14. 8. 2015.

    Najpre treba goniti sudski one koji su doneli takav Pravilnik o platama; zatim one koji su nastavili da po tom Pravilniku primaju plate;
    I nisu "funkcioneri" ponizeni, oni su ponizenje ove zemlje, slavkovicu !

  • MK Ultra

    13:45 // 13. 8. 2015.

    ..."koji je takođe ostao bez dela plate", kako je to deo plate, kada je dodatak na redovnu platu?!

  • dax max

    18:43 // 28. 7. 2015.

    Kakav polusvet...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: