Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 15. 6. 2016.

| Politika

Slobodan Milenković – Gonzi novi gradonačelnik Vranja

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Slobodan-Milenkovic-Gonzi-gradonacelnik-Vranja-foto-IM-Juzne-vesti.jpg
Milenković je prvi gradonačelnik Vranja, od uvođenja višestranačja, koji nije iz redova SPS-a; foto: I.M.

U nastavku konstitutivne sednice Skupštine grada, Vranje je dobilo novog gradonačelnika, ortopeda Slobodana Milenkovića – Gonzija iz SNS-a. Inače, ovo je prvi gradonačelnik od uvođenja višestranačkog sistema koji nije socijalista.

Njega je predložila odbornička grupa koalicije okupljene oko SNS-a koju čine i SDPS, PUPS i Romska partija.

Iako predstavnici odborničkih grupa opozicije iz SPS, JS i Demokratske stranke nisu glasali za njegov izbor, u diskusiji su pohvalili predlog vladajuće koalicije i za Milenkovića uglavnom imali samo reči hvale.

Za izbor Milenkovića je glasalo 42 od prisutnih 59 odbornika, u Skupštini koja  broji 65 odbornika.

Novi gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković - Gonzi rođen je 1972. godine u Vranju, gde je završio i osnovnu i srednju Medicinsku školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Nišu  1999. godine. Od 2000. godine radi u vranjskom Zdravstvenom centru.

Oženjen je, otac dva sina.


Opozicija napustila sednicu

Za svog zamenika novoizabrani gradonačelnik je predložio dr Igora Andonova iz SDS-a, kao i 11 članova Gradskog veća.

Ipak, na tajnom glasanju, kako je saopšteno, Andonov nije dobio potreban broj glasova, jer je za njega glasalo 32 odbornika, pa su naprednjaci predložili da se glasanje za zamenika gradonačelnika ponovi, gde je nastao problem zbog koga su odbornici opozicije, posle kraće rasprave, napustili sednicu, ne želeći da učestvuju u ponovnom glasanju.

Na ponovljenom tajnom glasanju ovoga puta Andonov je dobio potrebnu podršku od 35 odbornika.

Inače, u diskusiji je opozicija najpre zahtevala, čak na trenutke i molila vlast da ne krše zakon i da se glasanje odloži za sledeću sednicu, opominjući vladajući većinu da insistiranjem na ponovnom glasanju o tački za koju su rezultati već saopšteni krši zakon, a čak i kad je sam Andonov pozvao na odlaganje glasanja.

Naprednjaci su ipak ostali istrajni - glasali su samo predstavnici vlasti i izabrali Andonova za zamenika gradonačelnika.

Ranije danas, na konstitutivnoj sednici za novog predsednika Skupštine izabran je Dejan Tričković, a za njegovog zamenika Gradimir Jovanović.


Čeka se reakcija vrha SDS-a

Nakon što je predsednik SDS-a Boris Tadić saopštio da je Predsedništvo te stranke donelo odluku da nema saradnje sa SNS-om ni na lokalnom nivou i da će svi odbori koji su, protivno odluci i politici stranke, ušli u proces formiranja lokalnih vlasti sa SNS-om, biti raspušteni, što se zbog formiranja koalicije desilo i u Vranjskoj Banji, očekuje se reakcija vrha SDS-a o ulasku vranjskog odbora u koaliciju sa naprednjacima.

Novoizabrani zamenik gradonačelnika Vranja i predsednik vranjskog odbora te stranke Igor Andonov rekao je ranije da ne isključuje mogućnost da i vranjski odbor bude raspušten, ali da će on poštovati jednoglasnu odluku Gradskog odbora da se ide u koaliciju sa naprednjacima, što se na današnjoj konstitutivnoj sednici i potvrdilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna Savic

    14:01 // 29. 7. 2016.

    Cestitam novom gradonacelniku Slobodanu Milenkovicu na pobedi iz sns.Za nase Vranje !

  • B

    20:33 // 15. 6. 2016.

    Neko i iz redova SNS da bude ok čovek. Želim svu sreću novom gradonačelniku Vranja!Pozdrav iz Niš!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: