Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 30. 4. 2016.

| Politika

Složna opozicija u Leskovcu: I mi smo pokradeni

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
opole D.M.
Leskovačka opozicija podržala kolege u Beogradu; foto: D. M.

Predstavnici pet opozcionih stranaka DSS, Dveri, Dosta je bilo, DS i SDS u Leskovcu ocenili su da je krađe glasova bilo i u Leskovcu, a u centru pažnje bilo je biračko mesto u selu Bričevlje gde je, kako su mediji objavili, u ime svih članova biračkog odbora glasački spisak potpisao jedan čovek, a DS precrtana.

Oni su kazali na konferenciji za novinare u lokalnom sedištu Demokratske stranke Srbije da je za vreme izbornog dana vršen ogroman pritisak da se glasa za SNS.

Naši kontrolori su ukazivali i otklanjali nepravilnosti, ali taj organizovani lanac je bio toliko dobro organizovan - kazao je Marko Stojanović iz Dveri.

Drugi članvi te stranke ukazali su na mogućnost da je birački spisak zamenjen na putu do sedišta GIK, s obzirom „da su i predsednik biračkog odbora i njegov zamenik bili iz vladajuće stranke“.

Lokalni lider demokrata Saša Stojanović rekao je da je i predizborna kampanja u Leskovcu izašla iz okvira legalnosti, budući da je prvi čovek Leskovca i SNS imao dnevno po osam događaja na kojima je promovisao sebe, a izrazio je i sumnju da je glas penzionera kupovan preko vaučera u vrednosti od po 1.500 dinara kod trgovine „Orion“.

Pitam se da li je to novac građana Leskovca, 7 miliona dinara datih u kampanji jednom od udruženja penzionera - kazao je Stojanović.

Olivera Jović iz Dosta je bilo je s druge strane rekla da su mnoge prevare nedokazive, ali je potencirala to da su „glasali i mrtvi“ i da su aktivisti vladajuće stranke automobilima dolazili do Doma za stare i obilazili hendikepirane ljude.

To je i kršenje moralnih i etičkih kodeksa, to pristojni ljudi ne rade - ocenila je.

Oni su dali podršku kolegama u Beogradu koji su danas protetstovali zbog izborne krađe.

Inače, u leskovački parlament je ušlo 8 partija od kojih je koalicija oko SNS-a osvojila 37 od 75 mogućih mandata. Ostatak je pripao SPS-u sa 10, Jeinstvenoj Srbiji 7, SDS-u i Novoj Srbiji sa po 6 mandata, dok su DS i SRS osvojili po 4 mandata. U lokalni parlament ušao je i 1 odbornik Romske stranke Jedinstvo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Detlić

    23:07 // 30. 4. 2016.

    Alo bre Leskovčani, što se bre brukate. Što vam treba ovo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: