Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 5. 8. 2014.

| Politika

Smenjen Nebojša Krstić

Autor:A. S, S. J. Izvor:Južne vesti
Opština Medijana
Krstić Stojanoviću poželeo sreću u radu

Nebojša Krstić (URS) smenjen je sa mesta predsednika Opštine Medijana, a na njegovo mesto postavljen je Zoran Stojanović (SNS), akter snimka koji govori o partijskom zapošljavanju u Medijani.

Od ukupno 23 odbornika, za smenu Krstića, koji je na čelu Opštine bio od jula 2012. godine, na današnjoj sednici glasalo je njih 16. Dvoje je glasalo protiv razrešenja, a u glasačkoj kutiji bilo je i 5 nevažećih listića.

Novog predsednika podržalo je 17 odbornika, niko nije bio protiv, dok su 2 listić bila nevažeća. U izboru predsednika nisu učestvovali odbornici DS-a i NDS-a.

ppotpisi Ko je sve podržao smenu Nebojše KrstićaInače, promenu rukovodstva predložili su odbornici SNS, SPS, Niške priče i Dveri pod obrazloženjem da Ujedinjeni regioni Srbije u Medijani nemaju ni odborničku grupu.

Sa tim se donekle slaže i, sada već bivši, predsednik Nebojša Krstić.

- Moja stranka je imala drugačiji koncept razvoja i politike za prethodne republičke izbore. Taj koncept nije prošao, prošao je koncept većinske partije i sasvim je logično da ta partija preuzme odgovornost za vršenje vlasti u Gradskoj opštini Medijana - rekao je Krstić.

Promene je pretrpelo delimično i Opštinsko veće, pa će umesto dosadašnje većnice Gordane Livade (URS) tu funkciju obavljati neko iz Niške priče. Naime, ovaj pokret je i definitivno postao deo vladajuće koalicije, a svog kandidata za većnika predstaviće na sledećoj sednici.

Krstić je novom rukovodstvu poželeo sreću u daljem radu i naglasio da će ubuduće biti odbornik u Skupštini Medijane u Odborničkoj grupi “Za Medijanu” koju su danas formirali Mladen Đurić (URS), Dragan Maslaković (URS) i bivši odbornik DS Dragan Milosavljević.


Zoran Stojanović preko radikala do predsednika

stojanovic Zoran Stojanović novi predsednik Medijane Novi predsednik Zoran Stojanović bio je član Srpske radikalne stranke, a u SNS-u je, kako sam kaže, od njenog osnivanja. Široj javnosti je postao poznat nakon objavljivanja audio-snimka o partijskom zapošljavanju povodom čega je reagovao i Lokalni antikorupcijski forum.

Od 2012. godine bio je zamenik predsednika Skupštine u Medijani, a danas je na tu funkciju podneo ostavku i njegovo mesto preuzeo je Boban Vučković (SNS).

Stojanović je svoj radni vek, čak 34 godine proveo u privredi kao direktor Termotehnike, Termomontaže i preduzeća “Energynet d.o.o”. Sve firme su iz sektora energetike.

Opštinu preuzima, kako kaže, “od nule” i u dobrom stanju, a prvi koraci će biti nove ideje za dobrobit građana, ali i bolja pripremljenost za vanredne situacije.

- Pokušaćemo da nađemo nove načine da izađemo u susret građanima, a zbog enormnih padavina konstituisaćemo radno telo za vanredne situacije, kako bismo prvi pristupili građanima u pomoć - rekao je Stojanović.


glasanje Listići "zaokruživani" na stolu ispred Bobana Vučkovića (sedi levo)Tajno ili kontrolisano glasanje?

Iako je predsednik Skupštine u Medijani pojasnio da zakon i statut obavezuju odbornike da tajno glasaju, oni to nisu poštovali.

Većina odbornika SNS-a, SPS-a i DSS-a popunjavala je glasačke listiće na stolu Bobana Vučkovića, šefa Odborničke grupe Srpske napredne stranke.

Jedini koji su koristili postavljeni paravan bili su odbornici Niške priče, ali tek nakon ukazivanja novinara Južnih vesti na pravo na tajnost glasa. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Jovanovic

    09:43 // 8. 8. 2014.

    Meni je najgore ovo glasanje na stolu sefa SNSa. Koliko moras nisko da padnes kao covek da pristanes na ovakvu kontrolu ili dokazivanje, sta vec? Odgornici, sta vidite kada pogledate sebe u ogledalu?

  • vesna pesic

    09:06 // 6. 8. 2014.

    A kada ce biti smenjen Vecnik za sport Milan Pesic i on je kadar stranke u rasulu URS.On je najgori vecnik za sport u istoriji Nisa od kako je izmisljena ta funkcija.Mnoge klubove je zavio u CRNO.

  • Mizerija

    09:01 // 6. 8. 2014.

    Od SNS-Radikala smo sve ovo očekivali.Ali koja je mizerija Niška priča,to je nečuveno.Nekad LDP,sada Radikali,prodali se zarad mrvica vlasti.Jelenkoviću kad si sam sa sobom,stidiš li se bar malo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: