Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 11. 3. 2014.

| Politika

Stranke u Vranju prikupljaju "sigurne" glasove

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
politicke stranke i sigurni glasovi
U strankama svesni da potpisi nisu merilo za krajnje izborne rezultate

Odbori političkih stranaka u Vranju u okviru kampanje za parlamentarne izbore intenzivno prikupljaju takozvane "sigurne" glasove.

Neki idu od vrata do vrata, dok drugi prikupljaju potpise na štandovima u centru grada sa ciljem da obezbede što veći broj glasača.

Ipak, kako tvrde lideri nekih stranaka, potpisi na internim spiskovima nisu merilo za krajnje izborne rezultate.

- Naša ideja prikupljanja sigurnih glasova se ne svodi na samo neki potpis. Oko stotinak funkcionera je u stranci, svako od njih ima po četiri, pet najbližih ljudi, onda oni nađu svojih  svojih pet i tako u krug - kaže Perica Janković, šef Izbornog štaba Demokratske stranke u Vranju.

Janković napominje da su oni bili prinuđeni da, nakon prelaska dela članstva u Novu demokratsku stranku, urade reviziju članstva, ali su rezultati pokazali da je većina članova ostala verna DS-u.

Za socijaliste su sigurni glasovi isključivo glasovi njihovih članova, a njih je, prema rečima predsednika gradskog odbora SPS Zorana Antića, preko 8.000.

Naprednjaci su stavili veliki akcenat na prikupljanje sigurnih glasova, što metodom od vrata do vrata, što na štandovima u centru grada.

- Naši aktivisti obilaze domaćinstva i obrazlažu građanima program stranke. Približim ljudima program, pa ako žele oni potpišu - kaže Dragan Stevanović, šef Izbornog štaba naprednjaka.

On dodaje da će ipak tek izbori pokazati koliku podršku ima ova stranka na celoj teritoriji Pčinjskog okruga.

Spiskovi kruže gradom, a aktivisti gotovo svih stranaka se trude da prikupe što veći broj glasova, nadajući se očigledno određenim benificijama u predizbornom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    16:19 // 11. 3. 2014.

    Zamisli to je novi vid kanpanje.... maltretiranje narodnje volje u stanju su svaki dan da mi zovone naprednjaci na vrata... da moguce je.... U buducnos koju verujem na njihov djep tj kes...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: