Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 27. 1. 2016.

| Politika

Sve srpske partije u Bujanovcu na jednoj listi?

Autor:I. M. Izvor:Južne vesti
bujanovac

U Bujanovcu su počeli razgovori srpskih stranaka o okrupnjavanju političke scene i izlasku na zajedničku listu na predstojeće izbore. Ovim bi, kako se nadaju jedinstvena lista srpskih partija mogla da dobije dobar deo vlasi i veću mogućnost odlučivanja.

Inicijator ovakvog nastupa je Života Matić, predsednik PUPS koji je još pre par meseci pokušao da okupi lidere na lokalu, kako se, tada je objasnio, glasovi Srba ne bi prelivali.

Iako su još septembra prošle godine predstavnici svih srpskih političkih opcija u Bujanovcu pokazali spremnost da na sledećim izborima izađu jedinstveno, kako se ne bi ponovila situacija iz 2012. godine kada nekoliko stranaka nije prešlo cenzus, to se tada nije desilo.

U međuvremenu inicijativu za ponovni početak pregovora preuzeo je Nenad Mitrović, predsednik Opštinskog odbora SNS u Bujanovcu i narodni poslanik.

Minulog vikenda u Bujanovcu u prostorijama Srpske napredne stranke održavani su pojedinačni sastanci sa svim strankama, a ideja je da uskoro svi sednu za jednim stolom.

Nadam se da ćemo uspeti da uklopimo svoje političke interese u priču, koja za cilj ima interese Srba u Bujanovcu – optimističan je Mitrović.

Zanimljivo je da ni u prvom navratu, kada je PUPS inicirao sastanke, kao i sada, jedino predstavnici Jedinstvene Srbije nisu prisustvovali sastancima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: