Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 7. 10. 2013.

| Politika

TV prenos blokirao rad Skupštine

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
kamera.JPG

Još pre usvajanja Dnevnog reda sednica Skupštine Kuršumlije je prekinuta jer su odbornici URS (5) i DS (8) blokirali sednicu u znak protesta jer se ne prenose na lokalnoj televizijskoj stanici „Tv Kuršumlija“.

Zbog nemogućeg rada intervenisala je i policija, ali su odbornici opozicije bili uporni.

Oni smatraju da od kako nema prenosa lokalnih skupštinskih zasedanja vlast koju čine DSS (5), SNS-NS (14) i SPS (5) radi „šta god hoće“.

- Već dugi niz godina je praksa da se sednice Skupštine prenose na lokalnoj televiziji, a zadnjih nekoliko puta lokalna vlast to nije dozvolila. Smatramo da se na taj način kriju svi mutni poslovi koje vlast izvodi, pa smo na ovaj način izrazili protest tom despotizmu – kaže šef odborničke grupe lokalnog URS Dejan Milošević.

On dodaje da lokalna vlast svakog meseca plaća „Tv Kuršumliji“ 100.000 dinara i da je to još jedan vid „zamućivanja i omalovažavanja javnosti“.

- Vlast besomučno troši novac, a mi kao građani nemamo uvid u to. Sednice Skupštine im služe da pokriju sve svoje mahinacije, posebno sada kada javnost ne zna šta se na njima dešava - zaključuje Milošević.

Predsednik Skupštine Goran Bojović (NS) priznaje da lokalna vlast plaća „Tv Kuršumliji“ 100.000 dinara mesečno, ali da taj novac ne pokriva prenose sednica.

- To je ugovor koji je prethodna vlast (DS i URS) sklopila sa lokalnom televizijom. U taj novac ne ulaze prenosi sednica - kaže Bojović.

On dodaje da svaki medij koji želi može da prisustvuje sednici i da su one otvorene za javnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: