Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 14. 10. 2014.

| Politika

Treća funkcija za Vasiljevića

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vasiljevic
Zadužio i treću funkciju, a o moralu neće da priča, jer nije u crkvi, arhivska fotografija

Pored funkcija predsednika Skupštine na Panteleju i narodnog poslanika, Bratimir Vasiljević, visoki funkcioner SNS iz Niša, postao je i odbornik u Skupštini Grada.

Nakon ostavke Ljubice Mrdaković Todorović, poslanice SNS u Narodnoj skupštini, njeno mesto u lokalnom Parlamentu preuzeo je prvi naredni kandidat sa izborne liste Bratimir Vasiljević.

Vasiljević je potvrdio da je ovo njemu treća javna funkcija, ali naglašava da je njegova stranka odlučila da mesto odbornika “nije funkcija”.

Takva je odluka stranke. Ja sam i dalje narodni poslanik i predsednik Skupštine Opštine Pantelej, ali sam svoj mandat u Panteleju stavio na raspolaganje stranci. Postupiću kako oni odluče - rekao je Vasiljević.

zakletva Vasiljević (levo) i Radomir Pešić (SPS) polažu zakletvu u niškoj Skupštini, foto: NTVIako je stav Glavnog odbora SNS bio nedvosmislen - jedan čovek, jedna funkcija, jedna plata, što je i potpredsednik stranke Bratislav Gašić potvrdio u emisiji “15 minuta”, Vasiljeviću nije bio problem da prihvati i treću funkciju.

On, kako je sam rekao, ne vidi u tome ni moralni problem.

Moralno? Ne nalazimo se u crkvi, nego radimo ozbiljan posao za dobrobit građana - rekao je Vasiljević.

Nedavno je predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio da je “detektovano” 200 funkcionera ove stranke koji imaju više funkcija.

On je njima poručio da svoja angažovanja svedu na jednu funkciju ili će biti isključni iz stranke i izgubiti sve funkcije.

Iako je pre više od dve nedelje njima dao rok od nedelju dana, za sada javnost nije obaveštena da li je neko i kako sankcionisan.


Planirao da podnese ostavku

Kako je Južnim vestima pojasnila sekretar Skupštine Opštine Pantelej Ljiljana Berić, Bratimir Vasiljević je ostavku na mesto predsednika Skupštine "napisao još pre desetak dana".

Međutim, kako kaže sekretar, sve je stopirano zbog proceduralnih problema.

- Tu ostavku nisam mogla da zavedem, jer je već prihvaćena ostavka zamenice predsednika Skupštine Verice Radenković, kada bi i Vasiljević podneo ostavku ne bismo imali Skupštinu, ne bi imao ko da sazove sednicu - rekla je Berić.

Zbog toga je, prema rečima sekretara, dogovor sa predsednikom Skupštine da na prvoj sledećoj sednici podnese planiranu ostavku.

Za sada nije poznato kada će naredno zasedanje Parlamenta u Panteleju biti održano, a tada će biti i poznato da li će Vasiljević zadržati 3 funkcije ili će ostati na 2.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nis

    14:26 // 20. 10. 2014.

    Sada su mu ostale samo 2 funkcije,tj.opet 2.Sve vise ova vlast dokazuje da smo ,mi Nislije, negde retardirani.Mene je sramota sto moram da zivim u Nisu gde su na vlasti najgori i poznati sugradani

  • NIS

    17:31 // 16. 10. 2014.

    Da li u Nisu neko tera inat narodu?Prkosi nam?Vreda intelekt Nislija....ili je ovo ruzan san koji traje
    ?Normalna pojava-NIJE!Da bilo ko u gradu forsira Vasiljevica ,Jonica,Andrejev.Slavkovica-ludilo

  • mile s

    22:49 // 15. 10. 2014.

    Stalno razmišljam šta tim Supermenima upisuju u radnu khjižicu,da li im poreze i doprinose državi računaju na minimalac,a ostatak do 5oo000 na ruke.Ovoliko rad.vreme nije za radnusnagu već radnu stoku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: