Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 30. 3. 2016.

| Politika

U Pčinjskom okrugu do danas proglašene 43 izborne liste

Autor:Radoman IrićIzvor:Južne vesti
490x370-sps-vranje-predaja-liste-(1).jpg
U Vranju je do sada proglašeno 7 lista za lokalne izbore; foto: I.M.

Najviše lista u Pčinjskom okrugu, čak 8, proglašeno je do sada u Vladičinom Hanu gde su stranke i grupe građana za 37 mesta u lokalnom parlamentu predložile 286 kandidata, što znači da na svako mesto u tamošnjoj Skupštini konkuriše skoro 8 kandidata.

Stranke u Hanu su inače i na prethodnim lokalnim izborima 2012. godine sa 15 odborničkih lista prednjačile u Pčinjskom okrugu.

Najmanje lokalnih listi, samo po dve, proglašene su u Bosilegradu i Trgovištu – sredinama u kojima sadašnje lokalne vlasti imaju dvotrećinsku skupštinsku većinu.

U Vranju je do jutros proglašeno 7 lista sa ukupno 425 kandidata za 65 mesta u Skupštini grada.

U Bujanovcu i Preševu, opštinama sa većinskim albanskim stanovništvom, proglašeno je 14 lista, 9 albanskih partija, 4 srpske i jedna romska. Kao i na prethodnim izborima, albanske partije u Bujanovcu svrstale su se u 3 kolone, dok će bujanovački Srbi, posle višemesečnih “jalovih” pregovora, na izbore izaći sa 4 odvojene liste.

U svim pčinjskim opštinama, osim Bujanovca i Preševa, na rednom broju 1 na lokalnom glasačkom listiću naći će se Srpska napredna stranka i lokalne liste “Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“.

Ipak, od svih lokalnih samouprava u ovom okrugu, gde ukupno 1.501 kandidat konkuriše za 287 mesta u lokalnim skupštinama, samo su Grad Vranje i Opština Vladičin Han na svojim sajtovima lokalne izbore i ono što ih prati, učinili dostupnim građanima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: