Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 5. 12. 2013.

| Politika

URS izbačen iz vlasti u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Vranje
Promene u Vranju; foto: Christopher Robbins/Flickr

Kasno sinoć na sastanku SPS-a odlučeno je da URS više ne bude deo vladajuće koalicije, a već su otpočele smene funkcionera iz te partije.

Ova informacija zvanično je potvrđena na vanrednoj konferenciji za novinare u SPS-u, kojoj su prisustvovali i predstavnici partija sa njihove izborne liste (SDP, JS i PUPS), koje u gradskom Parlamentu imaju 24 odbornika. Konferencija za novinare SPS Presekli; socijalisti na konferenciji za novinare

Prvi čovek socijalista i gradonačelnik Vranja Zoran Antić saopštio je novinarima da je nedavnim napuštanjem sednice Skupštine Grada URS "grubo narušila političke odnose"

- Napuštanjem 17. sednice Skupštine Grada, održane 27. novembra od strane odbornika URS i prestankom pružanja političke podrške vladajućoj većini stekli su se uslovi za isključenje Ujedinjenih regiona iz vladajuće većine, uzimajući u obzir da prethodno nikakvih problema u odnosima naših stranak nije bilo - rekao je Antić.

Na konstataciju novinara da su sednicu Skupštine najpre napustili odbornici SNS-a, koji je takođe deo vladajuće koalicije, Antić je odgovorio da to nisu učinili svi odbornici naprednjaka, a je to bila posledica unutarstranačkog sukoba, zbog čega je njihov Gradski odbor odmah bio raspušten.

Lideri koalicije oko SPS-a su poručili da raskidanjem koalicionih odnosa sa URS-om "prestaju sva prava i obaveze prema izabranim, imenovanim i postavljenim licima lokalne samouprave iz ove stranke".

Dragan Janjić Smenjen; Dragan JanjićUbrzo nakon toga na zvaničnom gradskom sajtu objavljeno je da je gradonačelnik Zoran Antić smenio svog pomoćnika iz URS-a Dragana Janjića, koji je od decembra prošle godine bio zadužen za oblast regionalnog razvoja.

Podsetimo, početkom ove nedelje prvi čovek URS-a Uroš Trajković neočekivano je smenjen sa mesta direktora Zdravstvenog centra u Vranju.


URS i SNS ćute

Za sada nema zvaničnih reakcija Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije.

Ipak, ranije danas, komentarišući glasine o njihovom izbacivanju iz vlasti, predsednik URS-a Uroš Trajković izjavio je za Južne vesti da takav scenario nije nemoguć, ali da "o tome moraju da odlučuju i drugi koalicioni partneri".

Ti, „drugi koalicioni partneri“, zapravo je Srpska napredna stranka koja u Skupštini Grada ima 15 odbornika. Međutim, s obzirom da je njihov gradski odbor nedavno raspušten, moraće za svaku odluku da traže mišljenje i saglasnost centrale stranke.

U gradskom Parlamentu sedi i 10 odborika DS-a i 2 LDP-a, koji su do sada činili opoziciju, a napuštanjem stranaka još dvojica odbornika imaju status samostalnih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PIROCANAC

    07:12 // 7. 12. 2013.

    Kad ce u PIROT ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: