Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 7. 9. 2016.

| Politika

Unutarstranački izbori u niškom SNS nakon predsedničkih

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sns-nis
Novo rukovodstvo niškog SNS; foto: JV

Niški odbor Srpske napredne stranke dobio je još jedno, novo povereništvo, a članovi ove partije imaće prilku da biraju svoje rukovodstvo u Nišu, najverovatnije tek sledeće godine po završetku predsedničkih izbora u Srbiji.

U odluci predsednika SNS Aleksandra Vučića o imenovanju Zvezdana Milovanovića za poverenika Gradskog odbora SNS u Nišu, stoji i da je poverenik dužan da organizuje i unutarstranačke izbore.

Kako kaže Milovanović, izbori u stranci će se održati, “ali tek kada za to budu obezbeđeni uslovi”.

Pošto nas očekuju predsednički izbori na proleće, logično je da to bude nakon predsedničkih izbora - rekao je Milovanović.

Inače, izbori za Gradski odbor stranke u Nišu, SNS nije organizovao od osnivanja, a ne računajući trogodišnje predsednikovanje Zorana Perišića koga je postavila centrala stranke, odbor u Nišu su uglavnom vodili poverenici.

Pre Milovanovića ovu funkciju obavljao je psihijatar Milan Stanojković.


Strasti se smirile, funkcije podeljene

sns-nis2-JV Izbori tek sledeće godine; foto: JVMilovanović, koji je inače direktor i vlasnik Televizije “Kopernikus”, na čelo niškog odbora došao je pre nekoliko meseci, a kako su “Južne vesti već pisale, od sinoć poverenike imaju i opštinski odbori stranke.

Formiran je i Gradski odbor stranke u kojem su pored Milovanovića i gradonačelnik Darko Bulatović, njegov zamenik Miloš Banđur, narodni poslanici Ljubica Mrdaković Todorović i Branimir Rančić, a koptirani član Gradskog odbora je i Dragan Đorđević.

Pored njih izabrani su i predsednici stranačkih saveta, pa će tako Savet za zdravstvo voditi donedavni gradonačelnik Niša Zoran Perišić, Savet za bezbednost Marko Stevanović, Uniju žena Svetlana Milijić, aktuelna direktorka niške filijale Fonda za zdravstveno osiguranje, Savet za urbanizam Vladan Stojanović, direktor Gradske stambene agencije, Savet za društvene delatnosti Adriana Anastasov, predsednica Skupštine opštine Palilula, Savet za nacionalne manjine Emil Vacev, Savet za sport Bojan Marinković Bojzi, odbornik i službenik Direkcije za javni prevoz, Savet za penzionere Ranko Nešić, Savet za energetiku Andrija Vukašinović, Savet za turizam Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš, Savet za komunalne delatnosti Dejan Perić, Savet za mlade Anita Živković, Savet za prirodne resurse Nenad Stanković, zamenik direktora Direkcije za javni prevoz, Savet za raseljena lica Dušan Stanković, Savet za prosvetu Radmila Krstić, Savet za socijalna pitanja Jelena Žarić Kovačević, narodna poslanica SNS, Savet za nauku i tehnologiju dr Miško Živić, Savet za zaštitu životne sredine Danijela Banićević, odbornica u niškoj Skupštini, Savet za pravna pitanja Olivera Igić, Savet za privredu Boban Džunić, direktor niške Elektrodistribucije, Savet za saobraćaj Vladica Đurđanović, direktor “Aerodroma Konstantin Veliki” i Internet tim Ivan Jovanović.

Radi se o kombinaciji funkcionera koji su osnovali stranku i vodili je do sada i novih ljudi koji su dobili šansu u skladu sa podmlađivanjem organa stranke koje je najavio i predsednik stranke Aleksandar Vučić - rekao je Milovanović.

SNS u Nišu prethodnih godina nije mirovao. Bilo je tu puno unutarstranačkih sukoba, podmetanja noge i svađa, a odbor je zvanično raspušten u martu 2015. godine. Novi poverenik kaže da je trenutnim odnosima u stranci “više nego zadovoljan”.

I jučerašnji Gradski odbor je pokazao da postoje različita mišljenja, ali bez ikakvih sukoba i svađa. Sa jasno podeljenim ulogama u stranci, ali i u izvršnoj vlasti - zaključio je Milovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran jovic

    03:07 // 21. 10. 2016.

    Milovanovicu,
    Ne prihvataj kompromise
    Menjaj ove dinosauruse, mislim na Djunicai njegovu karmilu.SNSzasluzuje bolje i kvalitetnije ljude suprotno bice jadno i ovako kao danas

  • pilot

    09:21 // 9. 9. 2016.

    Jadna je Opština Crveni Krst, kad je vode Hiljadarka,

  • Sava

    08:54 // 9. 9. 2016.

    Unistio si Perisicu i grad i stranku,svojim kadrovima narocito direktorskim u zdravstvu,samo ti ne odlucuj nista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: