Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 4. 3. 2016.

| Politika

Vlast ćuti o zloupotrebi 1,6 milijardi dinara

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
skupstina.jpg
Rasprava o nenamenskom trošenju para izbegnuta; foto: JV

Građani Niša nisu imali prilike da juče na skupštinskom zasedanju čuju raspravu o izveštaju DRI kojim je utvrđeno da je vlast nenamenski potrošila 1.6 milijardi dinara, jer nijedan odbornik nije zahtevao da se ova tačka uvrsti u dnevni red, a za hitnu sednicu opozicija nije mogla da skupi dovoljno potpisa.

Uprkos velikom pritisku javnosti i opozicije da se na dnevnom redu verovatno poslednjeg skupštinskog zasedanja pre lokalnih izbora nađe i rasprava o spornom izveštaju, to se nije desilo.

Odbornici opozicije su, objašnjavaju, nameravali da zahtevaju sazivanje hitne sednice na kojoj će se o ovome diskutovati, za šta im je bio potreban 21 potpis. Međutim, kako kažu, skupili su 20.

Imali smo obećanje gradonačelnika da će bez problema staviti izveštaj DRI na dnevni red, da bi odbornici imali potpuni uvid u to šta se dešavalo sa budžetom. Pošto se to nije dogodilo, ako dobijemo još taj jedan potpis, tražićemo sazivanje hitne sednice gde će građanima morati da objasne šta se desilo - kaže Dragoslav Ćirković, odbornik SDS-a koji je sakupljao potpise.


Jedan potpis bio dovoljan za predlog proširenja dnevnog reda

Osim mogućnosti da se sazove hitna sednica, ukoliko žele da se o nečemu diskutuje, odbornici imaju mogućnosti da predlože proširenje dnevnog reda, o čemu bi se onda Skupština izjašnjavala.

Iako je dovoljno da takav zahtev potpiše i samo jedan odbornik, predsednik Skupštine Mile Ilić kaže da ovo niko nije zatražio.

Predstavnici opozicije potvrđuju Ilićeve reči, pravdajući se da namerno nisu ni tražili.

Nismo tražili dopunu dnevnog reda na ovaj način jer smo znali da skupštinska većina neće usvojiti - kaže Ćirković.

I Milan Lapčević iz DSS-a smatra da bi većina odbila ovaj predlog, jer “svaka normalna i odgovorna gradska vlast bi sama izašla da objasni da li je nešto pravilno ili ne, a oni ni pored 20 potpisa nisu našli za shodno da sami uvrste ovu tačku u dnevni red”.

Podsetimo, izveštaj Državne revizorske institucije je objavljen još krajem oktobra a u njemu su konstatovane ogromne zloupotrebe i nenamensko trošenje skoro petine budžeta za tu godinu.

Iako je gradonačelnik Zoran Perišić ocenio da izveštaj "nije negativan", njegov zamenik Ljubivoje Slavković je za zloupotrebe optužio načelnike gradskih uprava i najavio da će tražiti njihovu smenu, ali do sada to nije učinio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Levi Naprednjak

    00:41 // 6. 3. 2016.

    Zašto čuveni levičar i "opozicionar" Slaviša Dinić nije potpisao? Da mu se ne naljuti mentor Bata Drvar?

  • sara

    13:07 // 5. 3. 2016.

    Sve je isto,samo njega nema...

  • slikar

    08:50 // 5. 3. 2016.

    Kad je Guska vlast onda svasta mozemo da ocekujemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: