Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:52, 11. 2. 2016.

| Politika

Vranjski SPS bi mogao sa SNS, naprednjaci neće sa Antićem

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
sps-vranje.jpg
SPS kalkuliše sa predizbornim koalicijama, sa naprednjacima i hoće i neće; foto: I.M.

Dve glavne struje oko kojih će se, izvesno je, odvijati kampanja u Vranju su vladajući SPS i opoziciona SNS. Dok gradonačelnik Antić (SPS) ne isključuje mogućnost saradnje, naprednjaci tvrde da sa SPS-om mogu razgovarati, ali – bez Antića.

Naime, u otvorenom danu za medije aktuelni gradonačelnik Vranja i lokalni lider socijalista Zoran Antić, upitan o mogućim predizbornim koalicijama, rekao je da nije nemoguće da on i predsednik vranjskog SNS-a Slaviša Bulatović sednu i dogovore se i zajedno osvoje oko 90 odsto glasova.

Govorim hipotetički, ali ni to nije nemoguće – rekao je Antić.

Ovo je prvi put da je lider socijalista pomenuo takvu mogućnost. Ipak, istakao je da će socijalisti, kao stub lokalne vladajuće koalicije koju čine DS, PUPS, SDPS, JS i Pokret Levice, dati prednost u razgovorima o eventualnom zajedničkom izlasku pred birače trenutnim koalicionim parnerima.

Već u narednom odgovoru na pitanje da li postoji neko sa kim definitivno ne mogu u predizbornu koaliciju, Antić je ponovo istakao naprednjake.

Najverovatnije nećemo ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. To je nešto što mislim da je nemoguće u datom momentu. Ja sam čuo neke njihove komentare da mogu sa socijalistima, ali ne sa mnom, što mi deluje vrlo simpatično. To je jednako tome da neko hoće u koaliciju sa SPS-om , ali bez Dačića ili sa SNS-om bez Vučića – rekao je Antić.

Naprednjaci koji su u Vranju jedina opozicija, od najave izbora nisu bili tako kategorični, a jedino su najavili „mirnu kampanju u kojoj neće nikoga vređati i napadati“, ali i potvrdili Antićeve reči da sa njim ne žele da razgovaraju. 2 Bulatović kaže da SNS može razgovarati sa SPS-om bez Antića; foto: I.M.

Mi možemo sa svima razgovarati, pa i sa SPS-om, ali bez Antića – kaže lider SNS-a Slaviša Bulatović.

Ostale stranke zasada se nisu oglašavale po pitanju predizbornih koalicija i čini se da još odmeravaju snage, a jedino je SDS kategoričan u smislu samostalnog izlaska pred birače, dok ostali očekuju instrukcije iz centrala ili pokušavaju da do raspisivanja izbora od eventualnih partnera izvuku maksimum. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: