Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 7. 4. 2016.

| Politika

Vučić i Sveta Petka na otvaranju fabrika u Vladičinom Hanu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Slika predsednika
Svetac i fabrika; foto: JV

Uz državne subvencije od skoro 5 miliona evra, u dve fabrike koje su otvorene danas u Vladičinom Hanu je zaposleno 400 ljudi. Zahvalni građani za premijera pripremili i umetničko delo - sliku na kojoj su prikazani most, Aleksandar Vučić, Sveta Petka i fabričke hale. 

U pogonima turske kompanije „Teklas automotiv“ 400 radnika će proizvoditi delove za auto-industriju, dok će u makedonskom „Smeltingu“ njih 13 raditi na izradi opreme za distribuciju struje.

Obe fabrike su otvorene danas, na svečanosti kojoj je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vučić Aleksandar Premijer najavio novo vreme za Vladičin Han; Foto: JV

Vučić je rekao da će otvaranje novih radnih mesta "biti spas ne samo za Vladičin Han i za susednu Surdulicu, već i za Pčinjski okrug i celu Srbiju".

Poslednjih 30 godina Vladičin Han bio je ostavljen na milost i nemilost, kao propalo mesto u kome nijedna fabrika nije radila i koje je za to vreme izgubilo 25 odsto svog stanovništva. Vladičin Han ponovo ustaje i ponovo postaje ne varošica, već grad u kome će ljudi da se zapošljavaju – rekao je Vučić.

Iako je danas u ove dve fabrike zaposleno 413 radnika, premijer je rekao da postoje planovi za značajno povećanje tog broja.

Vučić Aleksandar Novi život za stare fabrike? Foto: JVPo njegovim rečima "Teklas automotiv" će zaposliti još 800, a "Smelting" još 200 radnika.

Ilustrujući ulogu turske kompanije na tržištu, njen vlasnik Moris Danon je rekao da se njihovi delovi nalaze "u jednom od 4 automobila proizvedena EU" i u "jednom od 3 proizvedena u svetu".

Već imamo obezbeđene poslove i za period od 2016. do 2019. godine, a naš cilj je da investicije u Srbiji u narednih 5 godina završimo sa ulaganjem u proizvodnju i dostizanjem 100 miliona evra prometa – naglasio je Danon.

Delegacija u kojoj su pored premijera Aleksandra Vučića bili i ministri Željko Sertić i Rasim Ljajić prethodno je obišla proizvodni pogon fabrike "Nektar" iz Bačke Palanke, kao i bugarsku "Belanovu 2014".


...a od Opštine slika

Organizatori današnje svečanosti iz opštinskih vlasti, koju predvodi SNS, potrudili su se oko svih detalja, a okupljenim građanima se obratio i donedavni predsednik Opštine, a danas poslanik Goran Mladenović.

Međutim, njegov nastup je izazvao reakciju i premijera Vučića, koji mu je "zamerio zbog političkog govora".

Da sam znao da će držati politički govor, ne bih mu dao da govori - rekao je Vučić.

Investitorima i predstavnicima iz vlade su organizatori uručili zahvalnice. Ipak, slika zasada nepoznatog autora, na kojoj su prikazani most koji je simbol ove opštine, premijer Vučić, Sveta Petka i fabričke hale "Teklas automotiv", ostala je na improvizovanoj bini - još u celofanu.

Slika na bini Zaboravljena slika; Foto: JV

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jof

    10:00 // 8. 4. 2016.

    Samo fali zardjala kasika.

  • AntiPA

    09:15 // 8. 4. 2016.

    Ej, sta je za njih politicki govor!?

  • ***

    07:15 // 8. 4. 2016.

    Kakav narod-takva vlast.Bolje i ne zasluzujemo.TUGA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: