Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 19. 7. 2012.

| Politika

Zabrana zapošljavanja u javnim preduzećima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perišić
Zoran Perišić

Gradsko veće Niša zabranilo je svim javnim preduzećima i gradskim institucijama upošljavanje novih radnika dok se ne ispitaju sva zapošljavanja od 6. maja do današnjeg dana.

Prema rečima prvog čoveka Niša Zoran Perišića u nekoliko prethodinih nedelja, a posebno u nekoliko poslednjih dana intenzivirano je stranačko zapošljavanje.

- Vodovod, Narodno pozorište, a dobijena su odborenja za zapošljenje u Sigurnoj kući i Turističkoj organizaciji Niša. Smatramo da je to ograničenje broja zaposlenih u preduzećima koja kontroliše grad najmanje što smo kao koalicija mogli da uradimo, kako bi pokazali da sve ono što smo pričali nije foskula i priča za malu decu – rekao je Perišić.

Perišić je dao rok do sutra, 19. jula svim gradskim institucijama i Javnim preduzećima da spiskove zaposlenih u periodu od 6. maja do danas dostave kabinetu gradonačelnika.

Provere će, kako kaže vršiti, Upravni i Nadzorni odbori, a biće, naglasio je gradonačelnik, iskontrolisana sva preduzeća.

Ukoliko se ispostavi da su glasine i sumnje tačne, gradonačelnik kaže da će iskoristiti "sva svoja zakonska ovlašćenja".

- Iskoristiću svoja ovlašćenja u svemu tome da funkcionere, odnosno direktore svih preduzeća koja nisu ispoštovala odluku, ne gradonačelnika Niša, nego gradske Vlade, da podnesu izveštaj, a ako su prekršili zakon postoje službe koje se time bave – rekao je gradonačelnik Niša.

Na inicijativu prvog čoveka Niša, Gradsko veće je usvojilo i odluku kojom se svim javnim preduzećima preporučuje da ne donose odluke o novim zaduživanjima i investicionim ulaganjima bez saglasnosti Gradskog veća.

Kako kaže gradonačelnik Niša u poslednjih nekoliko dana se detaljno upoznao sa radom svih javnih preduzeća “listajući njihove izveštaje poslovanja”.

- Vidim da ta situacija u javnim preduzećima, gledajući bilanse njihovih poslovanja nije tako loša kao što se predstavlja i da javna preduzeća neprekidno iz grada izvlače na neki način dosta toga za materijalno poslovanje, a da imaju, veći broj njih, svoje prihode – zaključio je Perišić.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sladjana Petrovic

    00:25 // 2. 3. 2013.

    Evo ja radim u V.Oce.., nisam svoja ali plata je dobra, kao i S.Momc.. Ko zna zna.

  • natalija nadic

    22:16 // 2. 8. 2012.

    jako mi je drago sto je dr.Zoran Perisic gradonacelnik Nisa jer bi trebalo da ima sluha za one koji su nezaposljeni 20g a dali su sve od sebe da dode na vlast ucestvovali u svim predizbornim akcijama i u mnogome doprineli da sns dode na vlast

  • jelena kocic

    17:13 // 26. 7. 2012.

    I sta se desilo.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: