Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 30. 4. 2016.

| Politika

Zbog čije greške se ponavljaju izbori u Medijani?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina-medijana-JV
Ko je iz Medijane poslao pogrešan dokument na štampu?; foto: JV

Izborna komisija u niškoj Opštini Medijana nije dozvoljavala da nadimak Miroslava Milosavljevića Moce, nosioca liste Ruske stranke, bude na listi, a u menjanju dokumentacije, kako kaže sekretar OIK-a Radomir Jocić, na štampanje je poslat pogrešan dokument. 

Upravni sud je odlučio da se izbori za odbornike u Opštini Medijana ponove na čitavoj teritoriji, jer je Ruska stranka imala različite nazive liste koju je prihvatila izborna komisija i onoga što je građanima pisalo na listiću.

Jocić, koji je na funkciji sekretara OIK-a, kaže da je sve krenulo od Milosavljevićevog nadimka Moca.

Sećate se da je Borko Stefanović morao da menja ime u Borko. Ruska stranka je u Nišu htela da ide sa nadimkom, ali su to morali da menjaju. Uzmali su dokumentaciju, pa su menjali, pa su vraćali i u tom preuzimanju na kraju je došlo do toga da se u jednom od dokumenata, koji je nažalost veoma važan, izostavi ne samo Moca, nego i celo ime - kaže Jocić.

Ipak, on tvrdi da građani nisu ni na koji način obmanuti, jer je na glasačkom listiću u ovoj opštini bila samo jedna Ruska stranka.

Nije bilo tu puno ruskih stranka pa da kažemo da je neko promašio mnogo i oštetio građane, ali oni su iskoristili taj formalni razlog da prigovore - rekao je Jocić.

Upravni sud je rekao svoje, a Jocić kaže da u Opštinu nije stigla zvanična presuda iako je objavljena na sajtu suda. Kada stigne, kako kaže, tek tada će se znati kada će izbori u Medijani ponovo biti raspisani.

Po dobijanju presude preduzima se postupak za određivanje novih biračkih odbora, štampa se novi materijal i sprovodi se glasanje u roku od sedam dana. Da li će to biti sledeća subota ili nedelja ne mogu da kažem, jer to moramo da dogovorimo sa Gradskom upravom i sa Ministarstvom - rekao je Jocić.

Ko je u Opštinskoj izbornoj komisiji načinio grešku koja će građane Medijane dodatno koštati i vremena i živaca, a i para koje su kao poreski obveznici dali budžetu, zasada je nepoznato. 

Na sajtu Opštine nije objavljen celokupni spisak članova OIK-a i stranaka iz kojih dolaze, a Jocić je obećao da će novinarima to dostaviti nakon praznika. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bora

    01:35 // 3. 5. 2016.

    Njima je cilj da narod kaze ,,muka mi je od ovih izbora,,i igraju n a kartu manje izlaznosti.Zato se desava ovo sto se desava,umanjuje se znacaj ponavljaja izbora,te se nezna vreme,te jedni u sredu a drugi ko zna kad.Zbunjeni i demoralisani biraci lako odustaju od izlaza,Ne dajte se nislije u sredu izadjimo i dokazimo da znamo sta zelimo.Ne dajmo da nas novac trose na njihove mahinacije.

  • branko sovrlić

    21:46 // 1. 5. 2016.

    Nemoj više da misliš, nažuljaćeš mozak, a nauči i pravopis.

  • Neko

    10:42 // 1. 5. 2016.

    Ovu štetu treba da plati odgovorno lice u IK koje nije kontrolisalo tekst glasačkog listića, ali i ono koje je radilo na izradi istog. Šteta je ogromna i za to treba da se odgovara materijalno, disciplinski i krivično!Šta narod ima od eventualnog otkaza, ako mora to da plati?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: