Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 28. 1. 2015.

| Politika

Bivši lider leskovačkog SPS-a formira novu stranku

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-zivojin-stefanovic-sps-leskovac.jpg
Žika Stefanović je 17 godina bio na čelu leskovačkog SPS-a

Desetak uglednih članova leskovačkog SPS-a krenulo je u formiranje Udruženja Liga Socijalista Leskovca, na čijem bi čelu trebalo da bude predložen doskorašnji lider lokalnog SPS-a Žika Stefanović.

Inicijativna Skupština biće održana ove subote, a  kako nam je potvđeno, prisustvovaće čak  60 od 87 mesnih odbora SPS-a u Leskovcu.

Stefanović je za Južne vesti potvrdio da će prisustvovati inicijativnoj Skupštini i da će prihvatiti funkciju predsednika, ukoliko bude bio izabran na osnivačkoj Skupštini u martu.

Realna potreba za aktivacijom jedne ovakve lokalne organizacije javila se kao odgovor na centralističko upravljanje SPS-a - kazao je Stefanović.

On je, podsetimo, jednoglasno od strane mesnih odbora, zatim i Gradskog odbora, pre par meseci reizabran za predsednika socijalista u Leskovcu, ali je na inicijativu predsednika SPS-a Ivice Dačića uveden privremeni organ na čelu sa Aleksandrom Đurovićem.

Pa oni su mene najurili. Ne mogu sada da očekuju da ih podržavam ili pratim u stopu - dodao je Stefanović.

On kaže da ne želi da ruši SPS u Leskovcu ali, kako tvrdi, realno je da se njemu prikloni veliki broj članova SPS-a koji se ne slažu sa politikom Beograda.

Očigledno je da više ne možemo da nađemo zajednički jezik sa aktuelnim privremenim rukovodstvom. Radili su protiv mene - tvrdi Stefanović.

Osnovna ideja mu je, kako kaže, da očuva originalnu socijalističku ideju.

Da bude član SPS-a može danas svako, ali ne mogu svi da budu i socijalisti - ističe Stefanović.

Logičan sled događaja ne bi trebalo da ugrozi njegovo mesto predsednika Skupštine Leskovca.

Mislim da neće biti problema, a ako budu odlučili da me sklone i sa te funkcije, neću se buniti – zaključuje Stefanović.

U Leskovcu sa ukupno 52 odbornika vlast čine SNS, SPS, JS,PUPS. Ljajićev SDS, NS, Pokret socijalista i PSS, dok su u opoziciji 23 odbornika DS-a, Tadićevog SDS-a i jedan samostalni odbornik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: