Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 2. 9. 2016.

| Servisne informacije

Kontrola brzine "presretačima" u okolini škola

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Saobraćajci
Kontrola brzine i prevoženja dece u motornim vozilima; Ilustracija; Foto: A. K.

U narednom periodu saobraćajna policija kontrolisaće brzinu vožnje takozvanim "presretačima" u blizini osnovnih i srednjih škola, da bi, kako su saopštili, povećali bezbednost dece.

U okviru akcije „Škola“ saobraćajci će posebno kontrolisati brzinu kretanja vozila u zonama škola, kao i da li vozači poštuju propise prilikom prevoza dece.

Prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova je zaštita života dece i policija će nastaviti da se bori kako bi očuvala statistiku od prošle godine po kojoj nijedno dete nije stradalo u blizini škola - kazali su u MUP-u. 

Brzinu kretanja kontrolisaće radarima u vozilima koja nemaju vidljive oznake policije, takozvanim "presretačima". 

Apelujemo na vozače da se striktno pridržavaju ograničenja brzine – saopštili su u policiji.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja je, podsećaju u policiji, brzina kretanja u okolini škola ograničena na 30 km na sat u periodu od 7 do 21 sat, osim ako saobraćajnim znakom nije određeno drugačije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    08:32 // 16. 9. 2016.

    Svaki dan vise puta prelazim ulicu kod Vozdove skole. Svaki drugi automobil stane kad vidi pesacki, a o motoristima da ni ne govorimo. Oni tu ne voze, oni lete.

  • vozac

    14:24 // 10. 9. 2016.

    I ja sam bio dete!,Iso sam i u skolu!,Ali su me ucili da se ulica prelazi na pesackom prelazu!,prvo pogledas levo,pa desno,uveris se da nema auta i onda predjes ulicu!A sada?,Prvo predjes ulicu pa pogledas levo i desno!,I obavezno mobilni u ruci,slusalice u uvo...,Ne kazem da se ne vozi brzo,ali svest kod naroda vise ne postoji!!!!

  • Milenko

    17:13 // 4. 9. 2016.

    Svaki merni uredjaj ima u uputstvu za upotrebu koliko je odstupanje u tacnosti tako da gospodo policajci ukoliko pisete prekrsaj zbog par kilometara na sat viska da znate da je to lako oborivo na sudu. Pozdrav

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: