Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 26. 1. 2016.

| Servisne informacije

Niža cena grejanja u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radijator-toplo.jpg
Radijatori topli, cen aniža; foto: JV arhiva

Zbog pojeftinjenja gasa, niška Toplana smaniće i cenu grejanja, a biće smanjeni i računi za oktobar, novembar i decembar, najavio gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Pored cene varijabilnog dela koja sa 5,56 dinara po kilovatu pada na 5,12, smanjiće se i cena za one koji plaćaju samo po kvadratnom metru. Oni će ubuduće izdvajati 83,73, umesto dosadašnjih 88,17 dinara po kvadratu.

Pošto je cena gasa niža još od oktobra, danas usvojene cene, kako je objasnio gradonačelnik Zoran Perišić, primenjivaće se i za račune koji su već stigli.

Recimo da ste imali istu potrošnju u novembru i decembru, na primer po 8.000 dinara. I sada stiže da će vam računi biti 7.000 dinara. To znači da će vam za januar, kada vam je račun već 7.000 dinara, biti umanjen za novembar 1.000 i za decembar još 1.000 dinara i platićete 5.000 dinara - pojasnio je Perišić.

Perišić kaže da je isto učinjeno i početkom 2015. godine, s tim što je tada retrogradno primenjivana veća cena grejanja, pa je bilo puno primedbi na visoke račune.

Gradonačelnik Niša napominje da se poštuje procedura i uslovi koje daje MInistarstvo energetike, a upravo je tom Ministarstvu Centar za zaštitu potrošača “Forum” posalo dopis u kojem piše da je metodologija obračuna loša i da je treba menjati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Meri

    13:06 // 27. 1. 2016.

    šta čini predizborna kampanja (koja po vođinoj izjavi, nije ni počela), sve ugodnosti nam na raspolaganju!! decembarski računi su znatno uvećani (nema objašnjenja) pa sada kao snižavaju cenu grejanja. da smo amebe, već bi nam dosadila ova sprdnja.

  • nn

    10:40 // 27. 1. 2016.

    Ne kapiram...cena na racunu je vec 5,12 din za varijabilni deo za decembar...grejali su tacno jedan dan u toku noci decembra...racun za stan od 54m/2 je 9300 din..koliki li ce biti za januar? na kraju ispada da je bilo bolje preci na fiksni obracun po kvadratu..i kako to moze neko ovako a neko onako da placa? cista diskriminacija...

  • CG

    09:05 // 27. 1. 2016.

    Gde li ovaj Perisic zivi i kome li je on gradonacelnik? Pitaj,covece Bandjura od kada ovo vazi,pitaj Toplanu i ne pricaj vise gluposti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: