Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 24. 4. 2015.

| Servisne informacije

"Plave kante" prazne se na dve nedelje

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kante
Podela besplatnih kanti za selektovan otpad deo projekta "Waste" koji finansira Evropska unija

Nišlije koje su preuzele kante u koje treba da odlažu reciklabilni otpad, mogu saznati kog dana će one biti ispražnjene tako što će pogledati raspored na sajtu JKP “Mediana” ili pozvati kol-centar ovog javnog preduzeća.

Naime, neki od građana koji su uzeli takozvane "plave kante" ističu da mesec dana niko nije došao da izbaci smeće iz tih kanti, pa su se obratili redakciji Južnih vesti sa pitanjem ko je uopšte odgovoran za pražnjenje.

tvit kante

Izvršni direktor za operativne poslove JKP “Mediana” Aleksandar Obradović kaže da ove kante prazne jednom u dve nedelje, ali da je moguće da u nekim domaćinstvima to nije učinjeno jer radnici nisu mogli da dođu do kanti.

Pošto neki građani nisu znali kog dana će u njihovom naselju biti pražnjene kante, dešavalo se da kapije na dvorištima budu zaključane i da nema nikog kod kuće, pa tako i nisu ispražnjene kante. Oni kojima kante nisu pražnjene, samo treba da se jave našem kol-centru i naše ekipe će doći - kaže Obradović.

Objašnjava da se mesečno pravi raspored kojim danima će u kom naselju specijalni kamion-smećar za reciklabilni otpad obilaziti ulice. Taj raspored je objavljen na sajtu JKP “Mediana” i, kako kaže, ažurira se kada određeni deo grada postane deo projekta.

Oni koji nemaju pristup internetu, mogu se informisati tako što će pozvati kol-centar na broj 018/ 4-558-111.

raspored Raspored je moguće videti na sajtu "Mediane"


Podela kanti na Bubnju i Ledenoj steni

Žitelji mesne kancelarije Bubanj mogu da preuzmu besplatne kante za odlaganje reciklabilnog otpad u subotu 25. aprila od 9 do 15 sati, a stanovnici mesne kancelarije Ledena stena u ponedeljak i utorak, 27. i 28. aprila od 11 do 17 sati.

Na Bubnju će kante biti deljene na tri punkta - kod stadiona “Car Konstantin”, na raskrsnici ulica Miloša Đurića, Kalač brdo i Slobodana Penezića Krcuna (kod trafoa) i na raskrsnici ulica Bubanjska dolina i Milana Toplice.

Tri punkta za podelu biće i u naselju Ledena stena - na raskrsnici ulica Bubanjski heroji i Žrtava fašizma, raskrsnici ulica Petra Aranđelovića i Stojana Andrića i na uglu Malojastrebačke i Velikojastrebačke ulice.

Pravo da dobiju kante, u kojima će bacati plastiku, staklo, metal, papir i karton, imaju građani koji žive u kućama. Potrebno je da radnicima “Mediane” pokažu ličnu kartu i potpišu ugovor o preuzimanju, čime se obavezuju da u njih bacaju isključivo suvi otpad koji može da se reciklira.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bosiljka

    22:00 // 4. 5. 2015.

    Moje komšije svašta bacaju u tim kantama, ako može da se ljudima pojasni, jer mnogi misle da se tu baca smeće, a ne otpad koji ide na reciklažu.

  • vladan mitrović

    18:47 // 24. 4. 2015.

    Džaba kante,kada mi nemamo kulturu za korišćenje istih.Moj gazda,gde inače stanujem,je brže bolje odneo kantu u selo,jer će mu koristiti za nešto drugo "korisnije" - kako kaže.

    • shaft

      09:22 // 25. 4. 2015.

      jedan od mnogih za koje vazi izreka-OTISO IZ SALA,AL SELO NIJE IZ NJEGA!Nazalost,takvi cine vecinu "stanovnika" Nisa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: