Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 2. 8. 2015.

| Servisne informacije

U Prokuplju uređeno paušalno plaćanje vode

Autor:B. R.Izvor:Južne vesti
voda.jpg
Voda se paučalno plaćala na osnovu slobodne procene inkasanta; foto: ilustracija; JV

Prokupačka Skupštna donela je odluku da se od sada svakom domaćinstvu koje paušalno plaća vodu računa 20 kubika utrošene vode, što je po pet kubika za svakog člana četvoročlane porodice.

Ipak, ostavljena je mogućnost da domaćinstva sa manje osoba u Opštini Prokuplje izvade potvrdu o broju članova svoje porodice, na osnovu čega će im se paušal umanjiti.

Aleksandar Simonović Simonović: Popravljamo i neispravne vodomere Kako kaže Aleksandar Simonović, direktor prokupačkog Javnog preduzeća „Hameum“ u okviru kojeg radi i Vodovod, paušal se do sada plaćao na osnovu slobodne procene inkasanta i često su domaćinstva bila oštećena ili nisu plaćala svu vodu koju potroše.

Kod nas je paušal postao svakodnevica,ali on nije realno predstavljao utrošenu vodu.Od sada će se ta situacija urediti.Istovremeno radimo na tome da popravimo neispravne vodomere,kako bi se paušal smanjio na minimum - kaže Simonović.

On podseća da je pet kubika po osobi zakonska regulativa i da građani već sada mogu da izračunaju, prema broju svojih članova, koliki će im biti račun za vodu. Za domaćinstva kubik vode košta 40,26 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    21:08 // 2. 8. 2015.

    Najveci hit je da po stambenim zgradama maltretiraju ljude kako su im vodomeri neispravni i kako kradu vodu, a sa druge strane po periferiji i selima gde se zalivaju baste i peru dvorista placaju pausalno jer nemaju vodomere. Ima i onih koji svoje bunare dopunjuju vodom iz vodovoda!!!

  • Dikavac

    14:11 // 2. 8. 2015.

    Mi u akeksinac to i ne placamo,vama u nis bese reko zivkovic da ne placate struju a nama demokrate da ne placamo vodu,i tako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: