Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:51, 28. 2. 2015.

| Sport

100 poena Konstantina protiv Smedereva

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
obrenovic-konstantin.jpg
Bogdan Obrenović

Košarkaši niškog Konstantina ostvarili su 15. pobedu ove sezone trijumfom nad ekipom Smedereva rezultatom 101:56 čime ostaju na drugoj poziciji na tabeli.

Požrtvovanošću, maksimalnim fokusom, atomskom odbranom i raznovrsnim napadom Nišlije su ostvarile novi trijumf. Od prve do poslednje sekunde Konstantin je dominirao na oba kraja terena i dokazao da je za klasu bolji od tima Smedereva.

Agresivnom odbranom i rezonskom potrošnjom lopti u napadu Nišlije su od samog starta kontrolisale utakmicu. Nakon prvog realizovanog napada, gostojuća ekipa nije poentirala čitavih 5 minuta, pa je na polovini prve deonice rezultat glasio 9:2 za domaću ekipu.

Igralo se dosta sporo, Smederevci su posebno prednjačili u tome, sa dosta muka u napadu. Sa druge strane, izabranici Marka Cvetkovića su sjajno rasporedili poene, budući da su se čak sedmorica upisali u listu strelaca, i nakon prve deonice već imali dvocifrenu prednost – 23:12.


I u drugom kvartalu ista slika na terenu. Kompaktnom i pokretljivom odbranom Konstantin je kontrolisao i igru i rezultat. Atletsku i trkačku dominaciju niški košarkaši su vešto koristili i u 18. minutu sa „pola gasa“ vodli +21 (42:21). Pokušavali su gosti stalnim menjanjem odbrambene postavke da poremete Nišlije, ali su domaći igrači bili raspoloženiji i vidno kvalitetniji rival. Na poluvremenu, Konstantin je imao ubedljivu prednost – 47:23.

Početak drugog poluvremena prodefilovao je poenima u serijama. Gosti treću deonicu otvaraju sa 6:0, domaćin je odgovorio serijom 17:3 i u 26. minutu na svom kontu imao suficit od 34 poena prednosti (66:32)! Indisponirani Smederevci nisu imali rešenja za granitnu odbranu Konstantina, pa su se poeni iz kontri ređali kao na traci. Posle 30 odigranih minuta Bingova četa vodila 75:41.


Poslednja četvrtina poprimila je karakter prijateljske. Agresivnost i tempo je opao, ali je publika u Čairu mogla da uživa u par lepih poteza sa obe strane. Bitne minute za košarkaško stasavanje dobili su najmlađi u niškom timu, Stefan Savić i Nemanja Vučićević, a za svaki potez dobili su aplauz sa klupe od starijih saigrača. A devetnaestogodišnji Savić je savete klupskih drugova i stručnog štaba pretočio u 9 poena za 10 minuta na parketu.

Sa par lepih akcija u kojima su pokazali odličnu saradnju i nesebičnost u napadu košarkaški Konstantina su se odužili vernoj publici na poverenju i dokazali da su deo superligaške elite.


Šef stručnog štaba Marko Cvetković istakao je zadovoljstvo posle novog trijumfa svojih momaka.

Nakon zgusnutog rasporeda u prethodnih sedam dana posle učešća u Kupu, i napornog gostovanja u Subotici, ekipa je pokazala karakter. Odlično smo delovali i u napadu i u odbrani. Iako je plasman u Superligu zapečaćen, nećemo dozvoliti opuštanje. Preostala tri utakmice igraćemo maksimalno ozbiljno i pokušati da napadnemo i prvo mesto – jasan je bio popularni Bingo.

Nakon nekompletnog 19. kola Konstantin se nalazi na drugom mestu sa skorom 15-4, uz meč više od trećeplasirane Vojvodine. Ekipa Smedereva se nalazi na sedmoj poziciji sa 8 pobeda i 11 poraza.

U narednom kolu, koje je na programu 7. marta, Konstantin putuje u Kraljevo na megdan Slogi.

KONSTANTIN - SMEDEREVO 101:56 (23:12, 24:11, 28:19, 26:14)


KONSTANTIN: Veličković 9 (7as), Despotović 10, Đorđević, Barać 7 (8sk), Vitković 14, Stojačić 13, Ostojić 14 (6sk), Tasić 13, Savić 9, Obrenović 2, Vučićević 5, Gudžić 5.

SMEDEREVO: Lambić 7, Antić, Brsanović 4, Stojadinović 13, Torbica 2, Ilić 5 (9sk), Šparović 6, Zekavičić 5, Dabović, Kostić, Živanović 14.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    09:09 // 1. 3. 2015.

    Да ли је ово најава могућих изненађења у суперлиги? Ајмо момци, има у вама и снаге и материјала за то!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: