Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 4. 10. 2012.

| Sport

3,5 miliona za FK Radnički

Autor:Ljubica Stojanović i Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
fk-radnicki,-ekipa-ispred-zapada.jpg
Ekipa Radnikog; foto: Bratislav Stevanović

Rebalansom budžeta Grada Niša trebalo bi da se za sport izdvoji 15 miliona dinara, od čega bi Radnički dobio 3,5 miliona, a za organizaciju Evropskog prvenstva u rukometu bi bilo određeno 4,5 miliona dinara.

Gradsko veće je danas usvojilo Zaključak o rebalansu budžeta Grada Niša koji bi sutra na sednici Gradskog veća trebalo da bude usvojen. U tom slučaju, za sport bi trebalo da bude izdvojeno dodatnih 15 miliona dinara.

- Prvobitni zahtev je bio 22 miliona za sve sportske organizacije, kompletno pokrivanje sporta. Došlo se na 15 miliona, a 4,5 miliona idu za organizovanje Evropskog prvenstva u rukometu krajem godine. Mislim da će se tih 4,5 miliona vratiti gradu kroz mnogobrojne turiste koji će dolaziti ovde. Znate i sami kada dođu koliko su široke ruke - rekao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Kako je Perišić rekao, od 15 miliona bi Fudbalskom klubu Radnički, koji se ove sezone posle 9 godina pauze vratio u najviši rang, bi išlo 3,5 miliona dinara.

- Među klubovima koji će biti finansirani tu su i stoni tenis i rukomet i fudbal. Konkretno, Radnički će dobiti od tih 15 miliona 3,5 miliona dinara. Radnički je niški klub, pravimo stadion koji je u ovom trenutku najveća sportska investicija na Balkanu. Stadion moramo da završimo ako ćemo da Radnički bude tim koji će samo jedno leto igrati prvu ligu i onda ispadne, onda smo debelo promašili tu investiciju - istakao je Perišić.

Grad namerava da Radničkom pomogne i na druge načine.

- Moje mišljenje je da moramo da damo neku vrstu podrške klubu, a jedan vid podrške je izdvajanje mesečno. Takođe, uložiću svoj autoritet da nađem i sponzore da finansiraju aktivnosti Fudbalskog kluba Radnički - rekao je Perišić.

Prema ovoj raspodeli, ostalo je još 7 miliona za ostale klubove, ali još nije poznato koji će klubovi dobiti dodatna sredstva.

- Novac će biti raspoređen superligašima kojima je neophodan - rekao je Milan Pešić, većnik zadužen za sport.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Real Sa Nisave

    14:08 // 5. 10. 2012.

    Luzer nasao da komentarise.

  • Aleksandar Ilic

    10:24 // 5. 10. 2012.

    dati luzerima bilo sta? Ovo je najgora stvar koju su mogli da urade

  • Jovan Kursula

    10:13 // 5. 10. 2012.

    30 000 evra za godinu. Ha ha ha, sta reci, veliki klub i ozbiljne namere, nema sta. Ali to je rezultat bede u drzavi a narocito u gradu Nisu. Mesecna plata jednog Tosica u Zvezdi ili Tomica u Partizanu, za troskove celog kluba za godinu dana, sta reci. O poredjenjima sa klubovima (u pravom smislu te reci) i ne stoji trositi reci.30 000 evra, dnevnica Vidica, Hulka ili Riberija...o zaradi Mesija, Ronalda ili Balotelija neumesno je ovde trositi reci.

    • Durlandjanin

      15:05 // 5. 10. 2012.

      sta se brinete vi za Radnicki ,miseavi,i onako vise volite partizan i zvezdu od Srbije
      veliki smo klub za razliku od vasa dva blizanaca koji bi odavno bili ugaseni da ih ne vode kriminalci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: