Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 13. 2. 2016.

| Sport

Ašćerić ostaje, Radnički bez pojačanja u nastavku sezone

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
ašćerić.jpg
I u nastavku sezone Ašćerić će predvoditi napad Radničkog; foto: Vanja Keser

Iako je bio najavljivan, do transfera napadača Nikole Ašćerića u Vojvodinu nije došlo, a zbog duga od 42.000 evra Radnički nije uspeo da registruje nove igrače za nastavak Superlige, kaže predsednik kluba Radan Ilić.

Iako je priča oko transfera centarfora niškog kluba u Vojvodinu poslednjeg dana prelaznog roka bio gotovo završena priča, do realizacije nije došlo. Prema Ilićevim rečima, Novosađani nisu bili u stanju da celokupnu sumu, u iznosu od 30.000 evre isplate odmah u celosti.

Bili smo spremni da se odreknemo najboljeg napadača, kako bismo isplatili tri četvrtine obaveza i uspeli da registrujemo nove igrače. Međutim, novosadski klub nije bio u mogućnosti da plati odmah punu cenu, već je ponudio da sada da 10.000 evra, a ostatak u junu, što je za nas bilo neprihvatljivo, tako da Ašćerić i u nastavku sezone biti igrač Radničkog - rekao je on.

Radan Ilić Predsednik Ilić se nada uspešnom proleću; foto: JV arhivaZbog duga od 42.000 evra prema bivšim igračima odlukom Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije niškom timu je onemogućeno registrovanje novih igrača, a nerealizacijom Ašćerićevog transfera, klub nije mogao da izmiri ta dugovanja. Tako su Radničkom propali transferi Petra Petrovića, Stefana Marinkovića i Azerbejdžanca Elmura Kafarova.

Vojvodina nam je poslednjeg dana prelaznog roka saopštila da odustaje od Nikole, pa klub iz budžeta nije mogao da izmiri dug. Tek pre nekoliko dana je donešena odluka na Gradskom veća o raspodeli stimulativnih sredstava iz budžeta Grada, tako da taj novac još uvek nije legao na račun kluba. Prvenstvo nastavljamo bez pojačanja, ali sa zadržanom okosnicom tima - istakao je Ilić.


Golman Jovanović već na vratima izraelskog Makabija

Kako kaže predsednik kluba, velike nade polagane su u transfer golmana Aleksandra Jovanovića u izraelski Makabi Tel Aviv, kao zamena za bivšeg golmana Crvene zvezde Rajkovića, ali je i ta opcija propala.

Menadžer Zoran Stojadinović nam je rekao da u slučaju prelaska Rajkovića u Englesku, moguć je Jovanovićev transfer u Makabi. Iz administrativnih razloga nije bilo moguće realizovati prelazak u Englesku, pa je sve to odloženo za jun. Da smo Acu prodali u Izrael, situacija bi bila mnogo lakša - kazao je Ilić.

On je na kraju istakao da su ambicije kluba ostale nepromenjene i da klub želi plej-of i igranje u Evropi. Kao najbitniju utakmicu u bližoj budućnosti vidi 1/4 finale Kupa Srbije protiv beogradskog Partizana u Beogradu.

Mislim da možemo da prođemo među četiri najbolje ekipe, jer je i u Partizanu situacija daleko od blistave. Već smo ove sezone na njihovom terenu ostali neporaženi, susret u Kupu dolazi nakon “večitog derbija”, oni će biti emotivno ispražnjeni, tako da imamo realne šanse za prolaz - završio je Ilić.

Prvi meč u prolećnom delu sezone Radnički će odigrati na svom terenu u nedelju 21. februara protiv ekipe Javora iz Ivanjice od 14 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saki

    16:20 // 14. 2. 2016.

    Neka Vam je Bog na pomoći samo toliko!

  • Nikola

    15:41 // 14. 2. 2016.

    Zemljanuhinu je isteko ugovor a radan veliki predsednik je obecavao da ce ga ubediti da produzi ugovor,krstic je sam otisao koliko se pisalo a blazic je potpisao na 6 meseci. Uprava nece da dovodi pojacanja,sramota

    • milos meraklija

      18:58 // 14. 2. 2016.

      zemljanuhin je morao da produzi ugovor u junu kada se znalo da mu isti istice u decembru i to je poso sportskog direktora i tadasnjeg predsednika perovica!!!kakve veze ima radan ilic sa tim kada je on dosao u novembru kada je vec bilo kasno...krstica je trebalo zadrzati!!!

  • sale

    00:18 // 14. 2. 2016.

    jovanovicu,sportski direktore:ti si znao kakve probleme klub ocekuje i olako se odrices zemljanuhina,blazica,bogdanovica a posebno krstica i pejcica koji bi u ovoj situaciji bili od pomoci!!!pa se postavlja logicno pitanje za koga ti radis?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: