Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 29. 7. 2016.

| Sport

Atletičari, Jović i Ranđelović predstavnici juga u srpskom olimpijskom timu

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
košarka
Jug će pratiti igru svog Stefana Jovića; foto: oks.org.rs

Na Olimpijskim igrama, koje će od 5. do 21. avgusta biti održane u Riju, srpski tim od više od stotine sportista broji i četvoricu južnjaka - atletičare Predraga i Nenada Filipovića iz Niša i Vlasotinca, njihovog "kolegu" Vladimira Savanovića iz Leskovca, košarkaša Stefana Jovića i vaterpolistu Savu Ranđelovića iz Niša.

Predrag-Nenad-Filipovic-OKS Blizanci Predrag (levo) i Nenad Filipović; foto: oks.org.rs

Od košarkaša i vaterpolista čitava nacija po navici očekuje medalju, tako da će oči svih južnjaka sigurno biti uprte u plejmejkera Stefana Jovića koji se u dresu reprezentacije već dokazao na Svetskom prvenstvu 2014. godine, ali i u Savu Ranđelovića, koji je ponikao u Vaterpolo klubu Niš.

olimpijada Sava Ranđelović rođen je 1993. godine u Nišu; foto: oks.org.rsJović je sa još 11 izabranika selektora Saše Đorđevića već otputovao u Argentinu na završni turnir, odakle direktno odlaze u Rio, a trojica atletičara će se do nedelje zajedno pripremati na Vlasini, a datum za njihovo putovanje je 13. avgust.

Od juna i jula imamo zajedničke pripreme i sve teče dobro. Naš učinak će zavisiti od vremena koje nas očekuje u Riju. Pratimo prognozu i velika je vlažnost vazduha. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se aklimatizujemo - kaže Nenad Filipović.

Cilj sve trojice biće da obavezno nadmaše normu za Olimpijske igre koja je 4 sata i 6 minuta, a svako će pokušati da nadmaši i lični rekord.

Ako vidim da mogu, daću sve od sebe da napadnem svoj najbolji rezultat, a to su 3 sata, 59 minuta i 17 sekundi - dodaje Nenad.

Vladimir-Savanovic-OKS Savanoviću prve Olimpijske igre u karijeri; foto: oks.org.rsOn će se u brzom hodanju na 50 kilometara takmičiti treći put.

Njegov brat blizanac Predrag Filipović četvrti, s tim što je njegova disciplina i brzo hodanje na 20 kilometara.

Stazu od 50 kilometara pred sobom će imati i 31-godišnji atletičar iz Leskovca Vladimir Savanović kome će ovo biti prve Olimpijske igre u karijeri. 


U Riju i niški treneri i novinar

Osim sportista, iz Niša u glavni grad Brazila putuje i Nikola Milošević, trener džudiste iz Rakovice Aleksandra Kukolja, a i Dragan Ratković, pomoćni trener selektorke ženske košarkaške reprezentacije Marine Maljković.

Dusan-Jocic Dušan Jocić: "Ovo je kruna moje karijere"; foto: arhiva Dušana Jocića I sportiste i trenere sa juga, ali i sve ostale učesnike koji će u Riju braniti boje Srbije i truditi se da se naša himna čuje što češće, na Olimpijskim igrama pratiće novinar "Narodnih novina" Dušan Jocić.

Jocić, inače i predsednik Sekcije sportskih novinara Niša, za ovaj štampani dnevni list izveštavaće sa najvećeg sportskog takmičenja na svetu, što je za njega ostvarenje profesionalnog sna i kruna karijere.

Ostaje mu da se u mnoštvu događaja opredeli za najzanimljivije.

Prvog takmičarskog dana ima 15 događaja na 4 lokacije u Riju, nemoguće je da se sve isprati. Dobra stvar je što smo smešteni blizu medija-centra Olipmijskog sela. Ono što me lično najviše interesuje su košarkaši i Đoković - priča Jocić.

Sa sportistima sa juga već je dogovorio da se i tamo susretne.

Kao niški novinar, potrudiću se da ispratim naše sportiste. Sa nekima od njih sam u kontaktu. Atletičarima svaka čast što su se kvalifikovali, za Jovića i celu reprezentaciju imam velika očekivanja, a biće mi interesantno da vidim šta je uraditi Kukolj kog trenira Nikola Milošević - kaže Jocić.

Imaće šansu da upozna i intervjuiše sportiste srpskog olimpijskog tima koji ove godine ima predstavnike u 14 od ukupno 29 sportova.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Poy

    14:10 // 30. 7. 2016.

    Mislim da imamo i neko žensko, a bavi se valjda nekim borilačkim sportom. Ne sećam se imena, ali proverite na Olimpijskom komitetu Srbije.

  • Misa

    10:13 // 30. 7. 2016.

    Zaboravili ste vaterpolistu Savu Ranđelovića!

  • Žana

    21:53 // 29. 7. 2016.

    Napred momci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: