Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 30. 5. 2016.

| Sport

Beogradskim basketašima prija Niš - trofeji otišli u prestonicu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
3x3a.jpg
Dominacija Beograđana; foto: Vanja Keser

Na Roda Državnom prvenstvu Srbije u basketu održanom u Nišu i u muškoj i u ženskoj kategoriji trijumfovale su ekipe iz Beograda. Kod muškaraca najbolja je bila ekipa Džakovi, a kod dama Labudice.

Posle celodnevnih borbi na otvorenim terenima Osnovne škole “Dušan Radović” u subotu 28. maja u finalnom okršaju našle su se dve beogradske ekipe, a pobedu je odnela ekipa Džakovi nakon trijumfa nad ekipom Star promo tim rezultatom 22:12. Oni su kao pobednici dobili novčanu nagradu od 60.000 dinara i obezbedili plasman na finalni turnir Prvenstva Srbije.

3x3b Prvi put učestvovale i žene; foto: Vanja Keser

Treće mesto na turnir osvojili su Zmajevi, a oni će kao i dve prvoplasirane ekipe učestvovati na finalnom turniru košarkaškog regiona “Istočna Srbija” u Aleksincu.

Jedan od organizatora takmičenja Ivan Jovanović zadovoljan je prikazanim kvalitetom basketa u Nišu.

Poslužilo nas je vreme, sve je proteklo u najboljem redu i što je najbitnije svi učesnici su zadovoljni organizacijom takmičenja. Mislim da su i Nišlije mogle da uživaju u kvalitetnom basketu, samo ostaje žal zbog malog broja prijavljenih niških ekipa - rekao je on.

3x3c Prikazan zavidan kvalitet basketa; foto: Vanja Keser

Ovo takmičenje biće upamćeno kao prvo na kome su učestvovale i pripadnice nežnijeg pola. Kao i u muškoj konkurenciji, prestonički timovi vodili su glavnu reč, ali je finale kod dama bilo mnogo zanimljivije. Posle velike borbe, Labudice su savladale ekipu Krema u neizvesnoj završnici 21:20.

Primili smo pohvale od selektorke reprezentacije za organizaciju i dala nam je usmeno obećanje da će se zalagati da i narednih godina turnir bude pod ingerencijom Saveza - dodao je Jovanović.

3x3d Nasmejana lica srpskih basketašica; foto: Vanja Keser

Subotnje dešavanje bile su propraćene i takmičenjima u zakucavanjima i brzom šutiranju trojki, a svojim prisustvom događaj su posebnim učinili članovi Udruženja “Drugačiji zajedno”, koje čine osobe sa teškoćama u mentalnom razvoju. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • maksimum018

    22:28 // 30. 5. 2016.

    Ja nigde nisam ni video reklamu za ovaj turnir, ako ništa drugo došao bih da gledam.

  • Cica

    15:56 // 30. 5. 2016.

    Zanimljivo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: