Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 13. 10. 2011.

| Sport

Čair spreman za rukometne mečeve

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
naissus, voja, boza i radulovic
Direktor Naisusa Vojislav Kraljić, generalni sekretar RSS-a Božidar Đurković i predsednik Naisusa Ljubomir Radulović

Gensek Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao da je hala spremna za mečeve ženske i muške reprezentacije 19. oktobra i 3. novembra.

Đurković je bio u Nišu gde je razgovarao sa gradonačelnikom Milošem Simonovićem, predstavnicima rukometnih klubova i Meraklijama. Utakmica koja će "otvoriti" halu Čair u sportske namene biće kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo između rukometašica Srbije i Grčke 19. oktobra od 18h. Prenos iz hale je na RTS-u 2.

- Odlučili smo da ova utakmica bude odigrana u Čairu jer Srbija tu ima najveću i pravu podršku. Niš je dobio možda najbolju dvoranu u regionu. Grad Niš je tradicionalno dobar partner Rukometnog saveza i Savez ima veliku podršku od Grada - rekao je Đurković.

Ulaz na meč ženske reprezentacije biće besplatan i to je prilika da navijači prvi put vide sportski događaj u rekonstruisanoj hali Čair. Rukometašice će nakon ovog susreta biti u Nišu gde će se pripremati za meč protiv Portugala u gostima 23. oktobra. Ubrzo nakon dama, na red dolaze i gospoda. Rukometaši Srbije će "isprobati" halu 3. novembra kada je na programu prvo kolo Kupa 4 nacije.

- Iako ćemo naplaćivati karte za Kup nacija, ne sumnjam da će tribine i tada biti pune. Prihod od mečeva sa Kupa nacija biće uplaćen akciji "Bitka za bebe" da bi se kupili inkubatori za porodilište u Nišu. Četiri vrhunske reprezentacije će igrati u Nišu, a obezbeđen je i tu televizijski prenos - dodao je Đurković.

Prvi meč 3. novembra od 18h odigraće naši rukometaši i Mađarska. U 20h sledi meč između Hrvatske i Češke. Karte će koštati 300 i 600 dinara. Dva dana kasnije, tačnije u subotu, 5. novembra u Beogradu će biti odigrano drugo kolo Kupa nacija. Tada se od 18h sastaju Srbja i Hrvatska, a dva sata kasnije Mađarska i Češka. U nedelju, 6. novembra igraće u Vršcu od 18h Srbija i Češka, a od 20h Hrvatska i Mađarska.

Hala Čair je rekonstruisana u roku, delegacija EHF je ocenila radove najvišom ocenom i polako se sve sređuje pred najveći sportski događaj u našem gradu naredne godine.

- Hala je izvanredna. Čuo sam da je dobila upotrebnu dozvolu i inspekcija EHF-a nije imala primedbe. Bilo je samo primedbi na osvetljenje i položaj reflektora, ali se to rešava brzo. RSS ne zna da postoje još neki problemi u hali, inspekcija je obišla halu i siguran sam da će sve biti spremno i pred ove utakmice i za Evropsko prvenstvo - rekao je Đurković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milovan

    17:41 // 13. 10. 2011.

    Ko će da pita građane Niša da li su spremni za vraćanje miliona evra za štetne anekse i loše ugovore???

  • mirko

    15:25 // 13. 10. 2011.

    Hala Cair spremna za meceve ali koje ! Ako se ne popravi pothitno krov , spremna je samo za vaterpolo

  • Razocarani Nislija

    14:51 // 13. 10. 2011.

    A krov sto prokisnjava,Djurkovicu?

    • Dragan Vukadinovic

      22:20 // 13. 10. 2011.

      podelice kisobrane , kao na filmskim susretima.

    • rukometas...

      08:43 // 17. 10. 2011.

      za neku godinu hala ce biti na otvorenom...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: