Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:15, 22. 2. 2015.

| Sport

Crvena zvezda drugi finalista Kupa Koraća

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kosarkasi-zvezde-u-cairu.jpg
Crvena zvezda će igrati u finalu u nedelju od 17 sati protiv Mega Leksa; foto: Vanja Keser

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su u krcatom Čairu u Nišu „večitog“ rivala Partizan NIS rezultatom 76:67 i braniće trofej u nedelju protiv Mega Leksa.

Pred prepunim tribinama niške dvorane, u jednom savršenom ambijentu, bez ijednog incidenta, slavio je u ovom trenutku kompletniji tim.

DSC-7694 Puna hala Čair u polufinalu; foto: Vanja Keser

Crveno-beli su najveći deo meča kontrolisali rezultat, pre svega skok igru i raznovrsnijim rešenjima u napadu. Partizan je nekoliko puta bio nadomak izjednačenja, ali su izabranici Dejana Radonjića svaki put uspeli da odole. Crno-beli su se dosta mučili sa organizacijom igre, a 5 asistencija za 40 minuta najbolje oslikava taj tu činjenicu.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Jaka Blažič sa 15 poena i 6 skokova, Kalinić je dodao 11, a Marjanović 10 poena.

U taboru tima Duška Vujoševića najraspoloženiji bili su Milan Mačvan sa 20 i Aleksandar Pavlović sa 14 poena.

DSC-7793 foto: Vanja Keser

Od prve sekunde utakmice “prštalo” je na svakom koraku. Vilijams je dugom dvojkom otvorio meč, dok je na drugoj strani Saša Pavlović sa 5 vezanih poena najavio odličnu partiju. Prvi atraktivan potez viđen je u 4. minutu utakmice kada je nakon promašaja Mitrovića iz ofanzivnog skoka sjajno prikucao Dangubić.

Igralo se sa dosta trčanja, mada se i dosta grešilo. Nešto boljom tranzicijom Zvezda je povela 10:7, ali je još jednim fenomenalnim potezom Pavlović “2+1” realizacijom poravnao rezultat.  Potencijalna nevolja za crno bele bio je rani problem sa ličnim greškama crnogorskog košarkaša.

Obe ekipe imale su po nekoliko raspoloženih pojedinaca. Kod Crvene zvezde je prednjačio kapiten Luka Mitrović (5 poena). Poluhorogom Marjanovića i bacanjima Jovića Zvezda je prva došla do osetnije prednosti +6 (21:15). Nastavljao je Partizan da realizaciju traži kroz reket, gorostasni centar crveno belih je to lepo zatvarao, Kalinić je pogodio trojku za +9(24:15), pa je Vujošević zatražio minut odmora.  Do kraja prvog perioda igralo se koš za koš za rezultat 26:18 nakon uvodih 10 minuta.

DSC-7867 foto: Vanja Keser

Prodorom Dženkinsa, u 11. minutu Zvezda “beži” na +10(28:18). Mučio se Partizan dosta sa realizacijom i teško je dolazio do lakih poena. Jedino je raspoloženi Pavlović individualnim rešenjima pronalazio put do mrežice crveno belog obruča.

Poenima iz kontre Dženkinsa i trojkom Lazića Zvezda je povela 33:21. Centarski duo crno belih Mačvan-Milutinov probudio je svoj tim iz letargije, u koju su upali sredinom druge četvrtine. Tepić je sjajnim ulazom poentirao za mini seriju Partizana od 4:0, nakon čega je Radonjić uzeo tajm aut.

Nije ispuštala dvocifrenu prednost ekipa sa Malog Kalemegdana. Obe ekipe su ispunile bonus, pa je do kraja prvog poluvremena igra izgubila na lepoti, jer je svaki napad završavan sa linije slobodnih bacanja.

U istom stilu kako je otvorio, Saša Pavlović je zatvorio meč. Trojkom uz zvuk sirene smanjio je prednost rivala pred petnaestominutnu pauzu – 43:34.

DSC-7784 foto: Vanja Keser

Milan Mačvan sa 5 vezanih poena najavljuje uzbudljivo drugo poluvreme. Vilijams sa dva loša šuta i Murić pogotkom sa distance smanjuje deficit na -4 (45:41). Pojačao je Partizan odbranu, a Zvezda je ušla u žute minute. Za 5 minuta igre u drugom poluvremenu Zvezda je postigla samo 2 poena, pa je nakon tehničke greške Lazića i bacanja Murića Partizan imao napad za izjednačenje.Partizanov Slovenac je imao 3 pokušaja za totalni povratak u meč, ali nije bio siguran.

Konačno je Cirbes prekinuo crnu seriju svog tima.Trojkom popularnog Đenke Zvezda je na najbolji način odbila strahovit nalet crno belih i stekla prednost od 50:42. I dalje je organizacija napada bilja ključni problem u igri šampiona zemlje. Samo dve asistencije za 30 minuta igre najbolje pokazuju mučenje Partizana u napadu.

Sjajnu rolu u trećoj četvrtini Kalinić (6 vezanih poena) je ukaljao ličnom i tehničkom greškom u poslednjem minute treće deonice.  Mačvan je ubacio tri penala, a u narednom napadu i trojku za -6 pred poslednjih 10 minuta – 56:50.

Totalnu dramu novim poenima najavio je Mačvan. Mučila se Zvezda u napadu, slabo se kretala, a Partizan je na drugom delu terena imao šansu da se potpuno vrati u meč. Falio je crno belima najbolji igrač Pavlović, koji nije bio na nivou iz prvog poluvremena.
Bacanjima Mitrovića i jako bitnom trojkom Blažiča Zvezda se opet odlepljuje na +9 (63:54). Par poteza slovenačkog reprezentativca bili su nokdaun, koji se na kraju ispostavio i kao nokaut jer četa Duška Vujoševića nije uspela još jednom da se vrati u meč. Na kraju 76:67 za crveno beli tim.

Finalna borba za "Žućkovu levicu" biće održana u nedelju od 17 sati u niškom hramu sportova. U reprizi prošlogodišnjeg finala snage će odmeriti Mega Leks, koji je ranije u toku dana savladao Vršac, i Crvena zvezda Telekom.

PARTIZAN NIS – CRVENA ZVEZDA TELEKOM 67:76 (18:26, 16:17, 16:13, 17:20)

PARTIZAN NIS: Pavlović 14, Tepić 6, Murić 4 (5sk), Marinković 1, Dalo, Milutinov 6 (5sk), Milosavljević 9, Mačvan 20 (5sk), Đumić 4, Andrić 3, Milutinović, Bezbradica

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 9, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 9 (7 sk), Lazić 5, Blažič 15 (6sk), Kalinić 11, Marjanović 10 (5sk), Tejić, Dženkins 7, Jović 2, Cirbes 4
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mala Zvezdašica

    14:25 // 22. 2. 2015.

    Bravo za @Grobar iz Nisa na sportskom komentaru! Tako se voli svoj klub, a poštuje protivnik.

  • Dragisa Popadic

    01:06 // 22. 2. 2015.

    Tribine su bile vise nego prepune, a bilo je i incidenta, prvo medjusobno medju Grobarima, drugi put medjusbno medju navijacima Zvezde! Potom baklom gadjana klupa Zvezde!

    • shaft

      09:10 // 22. 2. 2015.

      ma vazno da smo domacini,da imamo pljeskavice i dobru dusu i da im se uvlacimo!a koja fajda od kupa i sta ce sve da sruse,opogane,izlome-platicemo iz budzeta,koji "se slabo puni".kk konstantin-ma ajde

    • gledalac

      11:32 // 22. 2. 2015.

      Za sve su krivi organizatori i policija/žandarmerija. Kao štampali 10% manje ulaznica a onda puste stotine i stotine bez karte. Pušenje dozvoljeno, ništa se ne vidi od dima. Organizacija nula.

    • Dragisa Popadic

      14:48 // 22. 2. 2015.

      Hvala Bogu nista nije izlomljeno i dobro je sto je Nis domacin, jer su Nislije zeljne dobrog sporta! Niko ne moze da bude u minusu od organizacije! Budale se biju a niska publika je bila na nivou!

  • Grobar iz Nisa

    00:48 // 22. 2. 2015.

    Cestitke rivalu na pobedi,bili su bolji,nismo imali bas najbolje sutersko vece sto nam je presudilo. Inace dobra utakmica,odlicno smo navijali. MI CEMO UVEK BITI UZ TEBE I AKO NE BUDES OPET PRVAK TI !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: